Gość Kasjer Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nie mogę znaleźć w instrukcji wyjaśnienia jak działa przycisk on/off tempomatu. Co powoduje jego włączenie? Zapala się CRIUSE ale co to znaczy? Gotowość do pracy? Czy dopiero zapalenie się SET informuje, że tempomat jest aktywny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nie mogę znaleźć w instrukcji wyjaśnienia jak działa przycisk on/off tempomatu. Co powoduje jego włączenie? Zapala się CRIUSE ale co to znaczy? Gotowość do pracy? Czy dopiero zapalenie się SET informuje, że tempomat jest aktywny? 1. Wciskasz ON, zapala się CRUISE 2. Wciskasz Set (w dół), zapala się SET 3. Zdejmujesz stopę z gazu Możesz przyspieszać 1,6km/h wciskając krótko ACCEL, lub zwalniać COAST Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasjer Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 1. Wciskasz ON, zapala się CRUISE 2. Wciskasz Set (w dół), zapala się SET 3. Zdejmujesz stopę z gazu Możesz przyspieszać 1,6km/h wciskając krótko ACCEL, lub zwalniać COAST Pozdrawiam To to ja wiem. Zastanawiam się po co przycisk ON kiedy trzeba jeszcze trzeba SET w dół. I czy coś się stanie jeżeli wcisnę ON, dalej nic nie zrobię i będę jechał dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris_voyager Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 To to ja wiem. Zastanawiam się po co przycisk ON kiedy trzeba jeszcze trzeba SET w dół. I czy coś się stanie jeżeli wcisnę ON, dalej nic nie zrobię i będę jechał dalej. Nic sie nie stanie. ON służy tylko do aktywacji tempomatu - po włączeniu ON układ zapisuje w pamięci ostatnio ustawioną (przyciśnięciem SET w dół) prędkość. Naciśnięcie CANCEL (lub gdy naciśniesz jeden z pedałów) powoduje deaktywację tempomatu, ale prędkość jest pamiętana i ponowne nasiśnięcie SET w gorę spowoduje że samochód ją osiągnie ponownie. Wyłączenie tempomatu przyciskiem OFF kasuje ostatnio zapamiętaną prędkość. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielom01 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Jazda z włączonym tempomatem rodzi ryzyko przypadkowego przyspieszenia (ustawienie zapamiętanej wcześniej prędkości) przez "potrącenie" suwaka set. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasjer Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Dzięki, teraz mam jasność. Wychodzi na to, że kiedy jadę w mieście z dłuższymi odcinkami jednostajnej jazdy to mogę mieć włączony tempomat a czasowo wyłączać, jeśli taka potrzeba, przyciskiem CANCEL albo pedałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.