walti Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam !!! Wczoraj żona zajechała "biedronką" pod dom i nic się nie dzialo. Rano nie udało się jej już odpalić. Objawy są następujące: - nie pali się ani nie miga check-engine - brak iskry na świecach - brak kontaktu z ECU (na początku myślalem, że mój laptop zdurniał, ale z kumpla k11 połączył się bezproblemowo) - led od immo miga przy wyłączonym zapłonie, po przekręceniu kluczyka gaśnie - wyczyszczony palec rozdzielacza i styki w kopułce - napięcie na dwupinowej złączce przy rozdzielaczu zapłonu (tej przy kondensatorze-pierwotne uzwojenie cewki) 5,7V przy włączonym zapłonie - typ ECU 0 261 204 243 - kompletne załamanie psychiczne i brak pomysłów co dalej Czekam na propozycje diagnozy...PILNIE !!! Jeszcze jedno pytanie: czy wie ktoś gdzie w tym autku jest bezpiecznik zderzeniowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 sprawdź przewodzenie kabli ,,,zapłonowych 2 to Ecu jest zasilane przez przekaźnik który sam odpala i u mnie jak spadło zasilanie to ecu nie działał na 2 gi dzień bez bólu ,, wiec podepnij nabitą baterię przeczyść przekaźniki od ecu i od pompy paliwowej bo ten właśnie zasila cewkę i tranzystor mocy jak masz takie zasilanie to może to padło a że wrażliwe na temp to może to ,,, jakby co to pisz mam troszkę obstukane ECU co prawda w P1o ale będzie pokrewnie ,, oczywsście Brak kontrolki check,,, przeczysść bezpieczniki w komorze silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Znaleziono przyczynę: walnięty blok zasilania ECU plus zanieczyszczony aparat zapłonowy. Temat do zamknięcia Pozdro !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.