Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

NIssan Sunny 94' Wtrysk czy gaźnik ?

Gość headcharge

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

panowie posiadam Nissana Sunny N14 z 91' na Gaźniku.

Jutro rano idę obejrzeć nyskę z 94'. Właścicielka nie wie czy to wtrysk czy gaźnik.

Przeglądałem neta i niby od 93 roku był robione na wtrysku ale wersje 1.6 110 KM. Ona ma w dowodzie podane 66 kW czyli 90 KM.

Jak łatwo to rozpoznać. Jak odpalę rano i nie będize miał kosmicznych obrotów jak to jest w autach na gaźniku z automatycznym ssaniem, to na tej podstawie mogę stwierdzić, że to wtrysk ?

Z góry dzięki za pomoc !

Jesli sadzisz ze w aucie z wtryskiem paliwa nie ma automatycznego ssania to jestes w wielkim bledzie. Jest tylko sterowane elektronicznie. Ty mogles mie sterowane elektrycznie w poprzednim aucie. Prosze poczytac jaka jest roznica pomoedzy zasilaniem paliwa gaznikowym, jednopunktowym i wielopunktowym. Zasadnicza roznica jest taka ze na wielopunkcie jest listwa z wtryskiwaczami. Jesli ma w dowodzie napisane 66KW to bedzie nissan primera 1,6 na gazniku z katalizatorem.

O tak, nareszcie konkretna odpowiedź. Chwilę temu widziałem silnik tego nissana z 94'. Osoba sprzedająca mieszka w moim bloku. Mój z 91' wygląda jak na 1 zdjęciu, jej wyglądał jak na tym drugim. Mam rozumieć, że jest to wtrysk wielopunktowy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...