Prezes_Karol Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Hej, Na wstępie chciałbym się przywitać, bo jestem tu nowy. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem 350z 03'. Mam pytanie. Na jakich zimówkach jeździcie i czy je polecacie bądź nie? Po wstępnym rozeznaniu tematu skłaniam się do Pirelli SottoZero w stockowym rozmiarze. Wcześniej myślałem, żeby dać 17" i coś węższego o wyższym profilu dla poprawy trakcji, ale chyba gra nie warta świeczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witaj, mam ten sam rocznik Ja poszedłem w Bridgestone Blizzak 18' Póki co nie są jeszcze założone, ale z tego co się rozeznałem to bardzo dobra opona. W dużym rozmiarze fajne recenzje zbiera Nokian WRG2, jeżdżę czasem SUVem i limuzynami na takich. SottoZero też jest fajna, jakbym nie dorwał tych Blizzaków to byłyby Pirelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 osobiście mam Pirelli Snow Sport 18' ogólnie ok ale zobacze co założę na tą ale ktos juz smigał na 17' http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59496-350z-w-zime/ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Mogę poprosić o troszkę więcej informacji na temat Nokianów WR G2? Jak się sprawują? Właśnie przymierzam się do zakupu tych opon w wersji SUV... Jedyne co mogę powiedzieć to to, że są ciche, żywotne i zapewniają niezłą trakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam, ja mam Pirelli SottoZero założone na Raysy i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam, ja mam Pirelli SottoZero założone na Raysy i jestem zadowolony oponki są ok ..ale wiadomo Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam, ja mam Pirelli SottoZero założone na Raysy i jestem zadowolony W końcu znalazłem te gumy w stockowym rozmiarze za sensowne pieniądze i muszę powiedzieć, że mnie miło zaskoczyły. Przy 5cm warstwie śniegu wjechałem na dość stromy podjazd (~30 stopni) praktycznie bez żadnego boksowania. Zobaczymy jak będzie dalej, ale na razie jestem bardzo zadowolony z zachowania na śniegu jak i trakcji na asfalcie w temp 0C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 W końcu znalazłem te gumy w stockowym rozmiarze za sensowne pieniądze i muszę powiedzieć, że mnie miło zaskoczyły. Przy 5cm warstwie śniegu wjechałem na dość stromy podjazd (~30 stopni) praktycznie bez żadnego boksowania. Zobaczymy jak będzie dalej, ale na razie jestem bardzo zadowolony z zachowania na śniegu jak i trakcji na asfalcie w temp 0C. Ciekaw jestem czy nadal jesteś zadowolony po miesiącu zimy :> Ja mam też te opony i o ile jadę to jest OK. ale jak się zatrzymam to nie mam pewności czy ruszę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) Dalej jestem zadowolony Do przodu zawsze pojedzie. Dlatego parkuje tylko tylem, bo wtedy mam pewnosc ze wyjade. Do tego mam dosc stromy wyjazd z garazu i nawet po ostatnich (chwilowych) roztopach pociagnal po lodzie pod gore. Choc dopiero za trzecim podejsciem, ale jednak Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Prezes_Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość foreks Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Pirelli bardzo dobre, poki nowe. najlepsze w kazdych warunkach, ale schodza na suchym asfalcie dramatcznie. Nokiany ostatnie dobre na miejskie bloto, genialne wrecz. na kopnym sniegi przecietne. LM25 bardzo dobre, ale nie brac RF tylko, bo na sniegu zero trakcji nawet w Evo w trybie ACD SNOW. Michelin Pilot Alpin bdb. i bardzo trwale, ale cenowo nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 w FOCUSie RS żona ma goodyeary UG i są świetne. Nie próbowałem w 350Z ale podejrzewam, że jeżeli rozmiar się znajdzie to też można je polecić. W 350Z mam Pirelli SotoZero no i na ubitym śniegu jest bardzo dobrze, na mokrym bardzo dobrze, nie narzekam, na roztopionym śniegu (chlapa) jest też świetnie, na kopnym śniegu - masakra (ale to nie wina opon). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Nie znajdzie się... Ogólnie wybór opon dla Zetki nie jest porażający. To Kolega jeździ Zetką w kopnym śniegu? a co mam zrobić skoro dróg na osiedlu nie odśnieżają ? a jak wszędzie są zaspy na chodnikach to też świetnie się wprost parkuje a potem łopatą odkopuje żeby odjechać Kocham moja zetkę i nie chcę ją opuszczać zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Kolega mi mówił, że spojler w Zetce robi za pług śnieżny. Trochę prawdy na pewno w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devi Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Trochę prawdy na pewno w tym jest u mnie na osiedlu prawda to jest absolutna. To ja toruję innym drogę swoim zderzakiem. Więc pruję do przodu bez ESP oczywiście:D Jest dużo zabawy i dużo strachu jak mijam samochody sąsiadów 1cm od ich blachy bo mi tył nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 u mnie na osiedlu prawda to jest absolutna. To ja toruję innym drogę swoim zderzakiem. Więc pruję do przodu bez ESP oczywiście:D Jest dużo zabawy i dużo strachu jak mijam samochody sąsiadów 1cm od ich blachy bo mi tył nosi Life is brutal Ja mam podobnie na osiedlowce pod praca. Na szczescie kumpel z pracy ma bardzo obnizonego Civica coupe, takze jak uda sie nie rozbujac zawieszenia to jest cien szansy, aby nie zaryc przodem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Karol Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zetka jest super i na pewno jest lepsza od Ciffa i innych temu podobnych Nigdy nie twierdzilem inaczej ad.PS - mysle ze bylaby to ciekawa konfrontacja. Oczywiscie o ile snieg bylby ponizej przedniego spojlera, bo w innym przypadku wynik jest wiadomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi