Gość mular83 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam! Mam takie pytanko. Czy wszystkie primery P12 mają w standardzie podgrzewane lusterka czy to tylko opcja dodatkowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Standard, załączasz je automatycznie włączając ogrzewanie tylnej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mim206 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Witam. Nie zakładając nowego tematu chciałbym się zapytać czy lusterka od anglika różnią się od tych "naszych" ? Inny kąt ustawienia ? Czy są takie same ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Kształtem tak asymetria jest tylko z prawej nie z lewej strony http://allegro.pl/szklo-lusterka-wklad-nowy-nissan-primera-p12-w-wa-i2874342275.html I nie wiem czy też tak jest w anglikach ale rocznikowo są rożne mocowania lustra kwadratowe http://allegro.pl/nissan-primera-p12-wklad-lusterka-lusterko-wklady-i2855260142.html okrągłe http://allegro.pl/nissan-primera-p-12-prawy-podgrzewany-oryginal-i2913526085.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mim206 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 A tak poza szkłami to konstrukcja lusterka/silniczka do regulacji jest taka sama i nie ma problemu z ustawieniem ich w europejczyku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 nie ma problemu, musisz tylko zwrócić uwagę czy masz mocowanie kwadratowe czy okrągłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 po lifcie są okragłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek735 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Witam.mam pytanie do znających temat.W moim Nissanie podgrzewane jest tylko lusterko od strony pasażera.Tak sobie wydumałem,że jak kupię od ANGOLA,to będę miał i od strony kierowcy.TYLKO-czy wiązki są uniwersalne(euro-angol)i czy będzie napięcie w kostce do podgrzewania lewego.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Powinny być podgrzewane oba. Może wiązkę szlag trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Oba masz podgrzewane i zapewne masz tą samą usterkę co i mi się przytrafiła to już zdjęcie po naprawie, ale widać wyraźnie że wokół wsuwek nie ma ścieżek, bo dostała się tam woda i zaśniedziały. Co do szkieł od anglików to u nich lewe lustro jest jak nasze prawe, czyli nie ma tego zagięcia szkła które powiększa pole widzenia (ta część za czarną linią) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek735 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Oba masz podgrzewane i zapewne masz tą samą usterkę co i mi się przytrafiła IMAG0406.jpg to już zdjęcie po naprawie, ale widać wyraźnie że wokół wsuwek nie ma ścieżek, bo dostała się tam woda i zaśniedziały. Co do szkieł od anglików to u nich lewe lustro jest jak nasze prawe, czyli nie ma tego zagięcia szkła które powiększa pole widzenia (ta część za czarną linią) A mógłbyś podpowiedzieć ,jak to szkło -lustro wyjąć-nie uszkadzając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 pchnąć szkło w skrajne położenie, włożyć paluszki w szczelinę która powstanie między obudową a szkłem i jednym pewnym ruchem pociągnąć(pod kątem 90st do powierzchni lustra), tak żeby wyskoczyło z zaczepu. Widziałem też gdzieś sposób na szpachelkę, ale osobiście nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 no ja z kolei polecam użyć cienkiego śrubokręta od spodu między lusterkiem (dokładnie czarną obudową) a białym zaczepem i lekko podważyć tak jak byś śrubkę odkręcał. Wyciągając tak jak kolega wyżej napisał uwaliłem mechanizm popękały gniazda od "popychaczy" i baaaaardzo się napociłem żeby to posklejać (jakoś się udało ale i tak po pewnym czasie musiałem kupić całe lusterko specjalnie dla tej części osobno nie znalazłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radorado Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 kolego co do lusterek z angli sa inne niz europejskie i nie ustawisz ich poprawnie temat przerabialem osobiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janko65 Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Ja trochę w temacie nie działającego podgrzewania lewego lusterka. Trochę dziwna rzecz, prąd dochodzi. Lusterko podłączone sprawdzone obwód zamyka a nie grzeje. Stare lustro tak samo podpięte (wkład) grzeje. Nie założę go bo to pozostałość popękana ale widać sprawna. Tak więc pytanie . Dlaczego choć wydaje się wszystko w porządku brak grzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Przepaliły się styki które dochodzą do maty grzewczej. Normalna sprawa. Poszukaj zakładu który wymieni Ci maty. Przerabiałem w obu lusterkach u siebie. Nie polecam kupowania nowych wkładów lusterek z allegro, chyba że je obejrzysz przed kupnem. Na allegro jest pełno bardzo niskiej jakości zwierciadeł, obraz jest tak przekłamany, że lepiej bym w sumie widział bez lusterek. Najlepiej w ori wkładach wymienić maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Wystarczy kupic z allegro same maty i je zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Albo tak, nawet nie rzuciła mi się nigdy w oczy mata na allegro, to nawet nie brałem takiej opcji pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Allegro oferta: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6989137089 Ja użyłem takich mat i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Nawet dodali skrobaczkę do zestawu. Taka skrobaczka jest niezastąpiona przy próbie demontażu wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron Opublikowano 10 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Ja robiłem tak http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/108800-k11monta%C5%BC-mat-grzewczych-w-lusterkach/?do=findComment&comment=1186754 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janko65 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Witam Dzięki za sugestie ale na razie nic nie zadziałało. Próbowałem lutować ale znów niby dobrze a nie grzeje. Dziwi mnie to że z jednej strony wchodzi prąd przejdzie przez ścieżki i wychodzi gdzie jest masa, czyli obwód teoretycznie jest nie przerwany. to powinien grzać ale nie chce. Chyba że się mylę. Trzeba jednak poszukać maty grzejnej choć do p12 na razie nie znalazłem. Będę musiał coś zaadoptować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krapi Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Witam, czy Murano Z51 lusterka podgrzewają się automatycznie po włączeniu stacyjki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi