pwtwsw Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam wszystkich FORUMIAN. Mam pytanko dotyczące zapalniczni w moim nisku. NIE MA PRĄDU, co jest strasznie denerwujące. Nie jest to spaloany bezpiecznik, sprawdzone!!! Domyślam się że poprzedni właściciel musiał wsadzić swoje paluszki i odłączył kable. I teraz ZONG. Jak wyjąć zapalniczkę żeby to sprawdzić i coś zobaczyć??? Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam wszystkich FORUMIAN. Mam pytanko dotyczące zapalniczni w moim nisku. NIE MA PRĄDU, co jest strasznie denerwujące. Nie jest to spaloany bezpiecznik, sprawdzone!!! Domyślam się że poprzedni właściciel musiał wsadzić swoje paluszki i odłączył kable. I teraz ZONG. Jak wyjąć zapalniczkę żeby to sprawdzić i coś zobaczyć??? Proszę o porady. Chodzi ci o połączenia w gnieździe zapalniczki? To zależy chyba od wersji P12. - w mojej (po lifcie) zapalniczka jest koło ręcznego - wymontowanie całego, wielkiego elementu z podłokietnikiem - przed liftem chyba była pod radioodbiornikiem - to chyba trochę gorzej bo jeszcze dochodzi wyjmowanie całej przedniej konsoli Przygotowuje się do montażu xcarlinka więc mogę zrobić kilka zdjęć jak rozmontować potrzebne "plastiki". No chyba, że wymiana gniazda jest prostsza i trochę przesadziłem z demolką nyski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Moja nyska ma gniazdo pod radiem. Czy trzeba rozontować cłą konsolę? Nie ma innej możliwości. A jeśli nie to jak to rozebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Moja nyska ma gniazdo pod radiem. Czy trzeba rozontować cłą konsolę? Nie ma innej możliwości. A jeśli nie to jak to rozebrać? Nigdy nie wyjmowałem gniazda. Próbowałeś po wyjęciu zapalniczki wykręcić gniazdo? Może to jest sposób. Chociaż z drugiej strony tam są przewody więc nie sądzę. W sobotę lub niedzielę będę rozmontowywać konsolę i wrzucę zdjęcia - jak się oczywiście uda rozmontować . Chociaż one będą do P12 po lifcie, a już widzę, że rozwiązania są trochę inne od tych z przed-liftu. Zobacz jeszcze w serwisówce lub na innym forum (trzeba się zarejestrować) - jest opis wyjęcia popielniczki: http://www.npoc.co.uk/forum/p12-dash-removal_topic25928.html PS. Jeżeli jest to "pogwałcenie" zasad forum to link do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Dzięki bardzo, czekam na fotki, zawsze to jakiś materiał poglądowy. A różnice? Pewnie są, ale przecież nie tylko ja korzystam z forum. Pozdro!!! No i po problemie. Rozmontowałem osłony i okazało się, że z zapalniczki wypięte są kable. Podłączyłem i jest oki. Natomiast jeśli chodzi o xcarlinka dopiero teraz zaskoczyłe co to jest. No i moje pytanko, czy to będzie działało w mojej nysce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 btw o jakich oslonach mowisz co wymontowałeś?? czy xcarlink pojdzie w trwoim aucie powiedz jakie masz radio - symbol porownaj z kompatybilnymi na stronie xcarlinka jesli go nie bedzie badz tez bedzie to i tak ponoc loteria wiec jak sie zdecydujesz kup w miejscu gdzie ew mozesz zwrocic towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 źle nazwałem tunel i przednią konsolę, nazwałem je osłony. Gdzieś na forum znalazłem jak to rozmontować no i dałem sobie radę. Nie jest to takie trudne. Jeżeli chodzi o radio to mój typ CY100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 rowniez mam cy100 i odrazu ci mowie ze ma odpowiednie wejscie z tylu pod xcar linka jednak nie ma go na liscie kompatybilnych radii ale w zadnym stopniu nie wyklucza to jego działania jak mowilem to loteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 rowniez mam cy100 i odrazu ci mowie ze ma odpowiednie wejscie z tylu pod xcar linka jednak nie ma go na liscie kompatybilnych radii ale w zadnym stopniu nie wyklucza to jego działania jak mowilem to loteria Już kupiłem ta zmieniarkę z allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1469191343 Przed zakupem wysłałem kilka zdjęć mojego radia i samochodu sprzedawcy. Sprzedający twierdzi że sprawdzał i zapewnił mnie że zmieniarka zadziała. Zobaczymy jak podłącze, na pewno dam znać. A nie wiesz gdzie może być opis jak dostać się do tyłu mojego radia. Wiem jak zdemontować osłony bo to robiłem, ale nie wiem jak wysunąć radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 krok po kroku opisal to kolega w temacie "co to za audio" dasz rade i napisz czy ci działa tu masz linka http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/73165-p12-co-to-za-audio/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 OK. Dzięx. Dzisiaj jak dobrze pójdzie to będę po południu montował. Pod warunkiem że dzisiaj przesyłka dotrze. Według wszelkich znaków na ziemi i niebie tak powinno być.POZDRO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 i jak ci poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Zamontowane, sam montaż trwał około 30 minut. Może dlatego, że wcześniej już te osłny rozbierałem. Po podłączeniu DZIAŁA!!! Jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 a jak dzwięk w porownaniu do dzwięku z płyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 W porównianiu z płytą, ze zmieniarki trzeba dawać głosniej żeby uzyskac głośność jak z płyty. Poza tym OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 ok o to mi chodziło dzieki, a czy jak byś zabierał się za to jeszcze raz nie wystarczyło by sciągnąc tych dolnych osłon i spróbowwac podłączyć to wkładając ręke głębiej czy raczej trzeba to całe pościagać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) ok o to mi chodziło dzieki, a czy jak byś zabierał się za to jeszcze raz nie wystarczyło by sciągnąc tych dolnych osłon i spróbowwac podłączyć to wkładając ręke głębiej czy raczej trzeba to całe pościagać? Raz, że nie jesteś w stanie podłączyć wtyku od zmieniarki, a dwa to jeszcze musisz podłączyć zasilanie do "zmieniarki". No chyba, że jesteś małym chińczykiem to jakoś ci się uda. looknij: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/73165-p12-co-to-za-audio/ dodałem kilka spostrzeżeń. Edytowane 27 Lutego 2011 przez milsa666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 tak widzialem twoja instrukcje mam juz nawet wydrukowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwtwsw Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jest dokładnie tak jak piesze MILSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 ja mam zapalinczke przy radiu , chciałem sie tam dostać , ale nie mam pojęcia jak zdjąc tą całą osłone... ma ktoś jakieś foto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Musisz zdjąc cały panel środkowy.Pisz do prestona on ma p12 z przed liftu to może dokładniej ci opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genad2109 Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Masz po rosyjsku, po foto mozno zrozumieć http://primera-club.by/showthread.php?t=2048&highlight=%EA%EE%ED%F1%EE%EB%E8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 dobbra widze po fotach, że to nie ma łatwo Dzięki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi