Gość dendrolog Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Witam Szanownych Klubowiczów!! Zwracam sie z prosba o podanie mi jakie zarowki sa w N15 (1997), tzn. czy H3 czy H4??? Z gory Wam serdecznie dziekuje!!! Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 H4. Przestrzegam przed zakładaniem mocniejszych zarówek niż te które sa wymienione w instrukcji obsługi. Może dojśc do wytopienia sie gniazda żarówki a wtedy to tylko wymiana całego reflektora :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 a jakie żarowki pozycyjne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkd Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 a jakie żarowki pozycyjne ?? W opisie zamieszczonym w książce "Nissan Almera" (WKŁ) jest informacja, że powinny to być R5W. Przy okazji zapytam - w zestawach Philips BlueVision jest sprzedawany komplet żarówek: halogenowe H4 + pozycyjne W5W 12V 5W. Może ktoś będzie wiedział czy te pozycyjne będą pasowały do Almerki. Zgodnie z opisem zamieszczonym we wspomnianej wyżej książce W5W to boczne kierunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robi S. Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Witam podaje cytat: STRZELEC napisał (28.12.2004r) reflektory H4 55/60W przeciwmgłowe przednie H3 55W pozycyjnen przednie R5W kierunki przednie PY21W kierunki boczne W5W światła hamowania/pozycyjne tylne P21/5W pozycyjne tylne P21W przeciwmgłowe tylne P21W cofania P21W dodatkowy stop 21W kierunki tylne P21W tablica rejestracyjna C5W są to żarówki seryjne do N15 modelu 5D (jesli chodzi o dodatkowy stop)... Pozdr Robert ALMERA 1.4 -99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 No i stało się postojówki przestały świecić :-( i teraz pytanie które zakładać ?? te http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61851545 te http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61839669 czy te http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61308626 co myślicie o takich wynalazkach H4 ?? montował to ktoś u siebie ?? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=60930259 oczywiście ma to być zamontowane w Almerze N15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkd Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Z H4 polecam Philips GT150 Power2Night. Nie są tanie, ale zapewniam, że warte każdej zainwestowanej złotówki - na allegro kosztują 55-60 zł. W moim przypadku, po ich założeniu, jazda nocą w końcu przestała być męcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ok. thx ale co z pozycjami ?? blue?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkd Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 A to już zależy od Twoich upodobań - jak masz ochotę na mały bajer to wstaw sobie postojówki blue... Ja za parę dni zamawiam komplet BV, a do tego jeszcze zastanawiam się nad wymianą kierunków na SilverVision... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 Pamiętaj że żarówki postojowe mają 5W, a diody w miejsce postojówek mają 2W, co za tym idzie bardzo słabo świecą. Co do żarówek H4 i tylko 60/55W to polecam: - Osram Blue Vision, tylko szybko się przepalają ale widoczność w nocy rewela, bez porównania do Philips Blue Vision - Osram Silwerstar też ładnie świecą na biało a nie na żółto P.S. Ja miałem zamontowane diody, ale szybko je zamieniłem z powrotem na Philips Blue Vision, świecą o niebo lepiej niż diody. Policja się nie przyczepi, auto przejdzie przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Czyli wniosek że polecany zestaw to postojówki: szklane PHILIPS BLUE VISION oraz drogowe OSRAM BLUE VISION H4 60/55W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Dokładnie tak, naprawde zestaw pierwsza klasa. Tylko szkoda że dośc drogie żarówki Osram Cool Blue szybko się przepalają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Mi w czasie ok pol roku spalily sie dwa zestawy H4 philips blue vision , postoje sa spoko. Swiatlo super ale cena i jakosc do bani nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość profes Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Dziwne, w moim micrusie k10 Blue Vision wytrzymały prawie 3 lata. Nie przepaliły się, wymieniłem, bo już ledwie świeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Dokładnie tak, naprawde zestaw pierwsza klasa.Tylko szkoda że dośc drogie żarówki Osram Cool Blue szybko się przepalają.... Osram Cool Blue drogie ?? Dziś za 2 szt w Inter Cars-ie zapłaciłem 2.96 PLN. Ale musze przyznać że efekt jest naprawdę niezły. Żarówki H4 też wymieniłem na jakieś Blue "ksenon" po 11 PLN nie pamiętam firm. Światełka są bialutkie .................... podoba mi się :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boro Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam, zamierzam zainwestować w dobre żarówki Philipsa (bo niestety jedna ze starych żarówek mi padła). Wybieram pomiędzy SilverVision, NightGuide lub BlueVision. Nie zależy mi na jakiś bajerach, chcę po prostu bardzo dobrze widzieć co przede mną na drodze Skłaniam się ku SilverVision. Moje pytania są takie: - czy te żarówki nie są niebezpieczne dla odbłyśnika (nie są za gorące?) - czy w mojej Almerze (1997) w kloszach są "przezroczyste wkłady optyczne" (tylko do takich pasują te lepsze żarówki philipsa). Będę wdzięczny za szybką odpowiedź, bo kupna musze dokonać na dniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 hmmm... ja u siebie jeżdze na Philipsach Visionplus +50% od roku. reflektory sie mi jeszcze niestopiły róznica w jeżdzie noca jest duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 a ja mam Tungsram Megalight + 60% na allegro 22zł powiem tak żarówka wymiata 80% swoich konkurentów na rynku wg mnie i nie tylko o cenie już nie mówię... fakt że wiele zależy od samego reflektora a tak się akurat składa że w mojej N15 z końca produkcji tzn gładkie klosze te żarówki świecą poprostu cudnie już to kiedyś napisałem to było najlepiej zainwestowane 25zł w mój samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manekin Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Polecam, przepraszam za wyrażenie OSRAM BILUX + 30% światła, moc 60/55W. Mają troszkę krótszą żywotność (jeżdzę na światłach cały rok, a wytrzymują około 18 m-cy), ale zdecydowanie poprawiają widoczność. Cena za szt. ok. 14 zł. Powinieneś byź zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boro Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zaszalałem i kupiłem te SilverVision skoro nikt stanowczo nie odradzał W przyszłym tygodniu zamontuję, ciekawe czy będzie jakaś różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 1125maly Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 a czy ktos wie moze ile i jakie zarowki potrzebne sa pod zegary do N15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nedd Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Jakbyście spojrzeli na komentarze na allegro, to Osram Cool Blue świecą jednak światłem żółto-białym. Z niebieskim to nie ma raczej nic wspólnego Dziś zamówiłem sobie OSRAM Silverstar. Zobaczę czy wymiana żarówek coś da, opisze wrażenia w tym temacie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja zalozylem na jesieni Philips Power2Night. Pieknie swieca tylko.... musze wyregulowac lustra bo czasami ludzie mi mrygaja. Po zimie sprawdze stan stykow bo polecilem znajomemu i mowi ze nigdzie ich nie ma. Mam nadzieje ze nie wycofali ze wzgledow homologacyjnych :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówka 27 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Jakbyście spojrzeli na komentarze na allegro, to Osram Cool Blue świecą jednak światłem żółto-białym. Z niebieskim to nie ma raczej nic wspólnego Dziś zamówiłem sobie OSRAM Silverstar. Zobaczę czy wymiana żarówek coś da, opisze wrażenia w tym temacie:) Jak wymienisz razem z pozycyjnymi żarókami OSRAM cool blue to dopiero zobaczysz efekt. Typowo białe światło. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HARRYBOY Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Polecam Philips Premium +30% - chyba po 14 PLN sztuka. Świecą na biało i są naprawdę żywotne, w innych modelach też się sprawdzają. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi