funio Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Panowie powiedzcie mi jaki mam sobie zalatfic program diagnostyczny pod ELM 327 zeby dzilal ????Taki co uzywacie oczywiscie...MICRA K12 1.4 2004r :rolleyes: Przedewszystkim chodzi mi o mozliwosc kalibracji systemu esp poniewarz po naprawie wspomagania przestawil sie czujnik, ktory wspolpracuje z abs a jest on w srodku wspomagania, neestety teraz pali mi sie kontrolka ESP OFF jest to system kontroli trakcji i stabilizacji toru jazdy ..przydaje sie to w zimie moze wiecie jaki program to obsluguje,, ktorym mozna to samamu ustawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomkoziolek Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Kolego , niestety pod ELM nic poza parametrami silnika nie zrobisz . Jedynym programem ,który jest dostępny w sieci oraz da się nim zrobić "wszystko" to DDT2000 + do tego kabel VAG może być z grupy VW byle był to kabel do OBDII. Jedyny problem to to że program jest w j. francuskim choć na forach można znaleźć tłumaczenie pewnych części. Musisz poszperać na forach Renault i Dacia tam wszystko jest opisane. A dlatego na tych forach ponieważ Micra to wielkie g.... francusko-japońskie i wiem co mówię bo moja małżonka jeździ takim cudem od 2 lat i trochę problemów mam z tym autkiem :-) . Życzę powodzenia . A jak nie to tylko warsztat z CAN-EM lub serwis :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funio Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Dzieki za podpowiedz ,ja wiem ze z japonca to chyba zostal znaczek a reszta to skladanka, moze kiedys te firmy wroca po rozum do glowy i stfierdza ze japonskie od japoncow ,,ale narazie to niektore czesci zurzywaja sie szybciej niz we fiacie 126p..jak nie znajde nic to bede musial gdzies podljechac ,,tylko ze 5min roboty dla mechanika i moja stowa jest nie moja i to boli troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.