imurabus Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam! Jakiś czas temu miałem problem z uruchamianiem mojego auta. Gdy samochód był zimny nie było problemu, lecz gdy popracował włączony przez 10 minut już nie chciał się uruchomić. Towarzyszyło temu włączanie się kontrolki immobilizera i włączanie się wiatraka chłodnicy od razu po przekręceniu kluczyka. Gdy pojechałem do serwisu nissana (nieautoryzowanego) bez zastanowienia powiedzieli, że to uszkodzony główny sterownik silnika (komputer)i oszacowali koszt naprawy na 2000zł :/ Cena mnie troszkę przestraszyła więc wybrałem się do innego fachowca. Tam również stwierdzono uszkodzony komputer, lecz koszt naprawy wyniósł 850zł i tylko dlatego, że próbowali naprawić uszkodzony komputer (używany sterownik 350zł + 2 x diagnostyka 250zł). Więc na przyszłość jeśli się spotkacie z tymi objawami, to od razu polecam kupno używanego komputera (tu podkreślam że wystarczy sam komputer i zgranie go z immobilizerem przez elektronika). Mam nadzieję, że komuś pomogę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carlozzz Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam, A napisz jeszcze, czy istotny jest numer katalogowy sterownika (ja mam 23710-AW324)? Mechanik (Odyssey Warszawa na Jagiellońskiej 55) powiedział, że tak - chciałbym się upewnić, bo pasujących nie znalazłem (podał mi jeszcze jako zamiennik 23710-AW333, lub 33B - nie mam pewności, bo nabazgrał jak kura pazurem ;-) )... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imurabus Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Tak dokładnie to żaden nr mi się nie zgadzał. Ja kupiłem sterownik który, wyglądał jak ten uszkodzony. Poza tym był dokładnie z tego samego roku no i od takiego samego modelu silnika. Ale jak z tymi nr sterownika było to dokładnie nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.