Gość rafał walczak Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 witam, panowie jest mały problem; wyciągałem dziś fotele przednie i po powtórnym włożeniu i wpięciu wszystkich kostek nie gaśnie mi kontrolka od airbag sprawdzałem połączenie kilka razy i cały czas mryga czy po rozłączeniu poduszek może coś takiego się dziać? istnieje jakaś procedura ich ponownego podłączenia? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 nie wiem jak w nissanie bo jeszcze nie miałem takiego problemu. W fiacie kasuje sie na zaworke albo komputerem błąd i nie powinien wyskakiwać jak nie ma nic uszkodzonego. Najprawdopodobnej poprostu złapał komputer błędy i musisz je wykasować i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati2 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Miałem podobnie z migającą kontrolką. U mnie pomogła metoda kasowania błędu za pomocą guzika kontrolki otwartych drzwi przednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 P11 i P12 (źródło NKP) przekręcić kluczyk na ON-wszystko się pali, silnik nie chodzi, 1. kontrolka AIR BAG zapala się na 7 sek. czekamy dzielnie i uwaga gaśnie aby mrugać i wtedy (to jest ta 1 sekunda jak tylko zgaśnie z trybu 7 sek) 2. cofamy kluczyk na ACC (pozycja wszystko gasnie ale jeszcze klucza nie wyjmiemy-jest oznaczenie na stacyjce) i liczymy 3 sek., najlepiej 121,121,121 i ponownie kluczyk do przodu na ON (pozycja punkt 1) wszystko sie zapala 3. czekamy, czekamy-lampka AIR pali sie ciagiem i gaśnie i w tym momencie kluczyk na ACC i znowu 121,121,121 (w myślach oczywiście ) 4. znowu na ON i powtarzamy punkty 1-2 (czyli zabawa z kluczykiem 3 razy) i teraz 5. cofamy kluczyk do końca czyli na OFF i do przodu na ON i patrzymy a kontrolka AIR po 7 sekundach świecenia ciągiem zapala się duzo wolniej i na dłużej w cyklach co 3 sekundy na czas 1 sek. i to jest radość bo oznacza, że komp. poduszek przeszedł do trybu naprawczego-teraz wypalamy papierosa, uśmiechamy się do siebie i 8. cofamy kluczyk na OFF (jak do wyjęcia ale nie wyjmujemy) i 9. dajemy do przodu na ON i patrzymy a tu AIR BAG jak nowy po 7 sekundach gaśnie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafał walczak Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 zadziałało proszę administratorów o usunięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirartii Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Bardzo przydatna informacja! U mnie też zadziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 To dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość balonkowal Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Wycoiagałem fotel pasażera w mojej primerce odłączyłem kostkę i jechałem bez fotela jeden dzień.Po założeniu fotela kontrolka mruga próbowałem tego sposobu i nie działa sprawdzałem kostkę jest wpięta co można z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 mi dzisiaj pomogło to : http://nz/viewtopic....p=183451#183451 I po sprawie-na zagranicznej stronie primery znalazlem sposob-po przekreceniu stacyjki na ON kilka razy wcisnac ten dzyndzel przy progu co odpowiada za wlaczanie sie swiatla w srodku jak sie drzwi otwiera i po klopocie <-- dominik86 to napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.