Gość wladek Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Witam Mam problem z huczeniem (szumem) podczas jazdy. U mnie problem pojawia sie przy prędkości ok. 80km/h natomiast jakby zanikał powyżej 100 km/h Szum cichnie również podczas skręcania w prawo podczas jazdy Autko ma czwarty rok i przejechane 76 tyś. km Wydaje się, że trochę za szybko na wymianę łożysk. W poprzdnim (toyota previa) 14lat 230 tyś i nie wymieniałem żadnego łozyska. Bardzo proszę o informację jak podejść do tego tematu czy aby nie doszło do uszkodzenia łożyska. Może już ktoś spotkał się z takim problemem. Pozdrawiam wkafara@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Szyby podomykane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Jeżeli głównie podczas skręcania szum się nasila lub cichnie to prawdopodobnie łożyska. W toyocie mogłeś nie wymieniać przez 230k km, ale w niektórych samochodach pada to szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wladek Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Jeżeli głównie podczas skręcania szum się nasila lub cichnie to prawdopodobnie łożyska. W toyocie mogłeś nie wymieniać przez 230k km, ale w niektórych samochodach pada to szybciej. Bardzo prosze o informacje jak zabrać sie za wymianę łożyska. Może ktoś posiada książkę serwisową do tego samochodzika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 wladek obawiam się, że jeżeli nie miałeś z tym doświadczenia to lepiej zgłosić się do serwisu. Samemu można dosyć łatwo uszkodzić łożysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 cóż, mi łozysko wymieniono w ramach gwarancji trzy tygodnie temu (przegieg 17 tys. km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JjS Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Bardzo prosze o informacje jak zabrać sie za wymianę łożyska. Może ktoś posiada książkę serwisową do tego samochodzika. Było w innym wątku. Musisz wymienić całą piastę. Popatrz na załączony opis. Jj Front Axle.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.