pazdziochhh Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Witam, poszukuje osłony pod silnik do almery Tino o ile taka występuje do wersji benzynowych 1.6 , szukałem na allegro to tylko do diesla znalazłem, a zapewne sie różnią niż te do benzyniaka, czy ktoś wie gdzie można kupic taką osłone ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witaj nie pamiętam dokładnie ale osłony silnika to u nas zbytnio chyba nie ma - tylko część początkowa za belka przednią. Ale interesuje mnie inny fakt, jesteś pewny że posiadasz Almerę Tino z silnikiem 1,6 ?! Jakoś nigdzie nie doczytałem istnienia takiej wersji przynajmniej w wersji na Europę. Możesz coś bliżej napisać jaki masz rocznik, fotki silnika itp? 1,6QG było w Primerce P11.144 ale w Tino? to oryginał czy przekładka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdziochhh Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Zle napisałem, nie wiem dlaczego oczywiście silnik 1.8 benzyna 114 KM. Wracając do osłony wydawało mi się ze jakas jest, z góry silnika widac sporo , mógł bys pokazac tą osłone za belką przednią, jakas fotka ? link do przedmiotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Jak wspomniał Bodek05 osłony silnika w Tino jest tylko namiastka tzn ja bym to nazwał "anty-chlapaczami", bo u mnie wygląda to tak, że mam prowizorycznie na plastikowe tasiemki zaciskowe przypięte plastikowe osłonki (bo osłonami/osłoną to bym tego nie zaryzykował nazwać). U mnie to ledwie wisi na paskach, aż dziw, że jeszcze nie zgubiłem, pierwotnie było to to poprzypinane plastikowymi spinkami, ale poprzedni właściciel zbytnio się nie przejmował parkowaniem, najeżdżaniem nad krawęzniki, to i spinki się wykruszyły, a i plastik osłon nie wytrzymał i zamiast dziurek mocujących na główki spinek mam wyrwy, stąd próba podratowania sytuacji, gdzie sięda tasiemkami zaciskowymi. Tak czy siak, jak wspomniałem, nie sołony to a raczej osłonki tydzież anty-chlapacze powinny się nazywać. ;-) Pozdrawiam Ps. Jak się będe kręcił przy samochodzie, i "osłonki" jeszcze będa na swoich miejscach, to cyknę Ci fotkę(-ki) Edytowane 9 Listopada 2011 przez roobalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chajecki Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 We Wrocławiu na ul. Rakowieckiej. Firma nazywa się chyba REFLEX. Znajdziesz ją w necie, zjmuje się osłonami, nadkolami i wykładzinami bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Dziś troszkę korzystałem ze słoneczka i byłem przy Tince, więc zrobiłem kilka fotek odnośnie osłon silnika. Osłony są dwie - lewa i prawa, lecz nie są to, jak ktoś napisał namiastki chlapaczy. Osłona zaczyna się od przedłużenia wewnętrznego metalowego nadkola , a następnie przechodzi w pozycję poziomą, gdzie mocowana jest do belki pod chłodnicą Wygląd z przodu Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Fajna tą konserwację zrobiłeś! podobny temat mnie czeka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Tu konserwacji nie widać. Tutaj pokazane są tylko osłony silnika, bo nie wszyscy wiedzieli o co chodzi. Częściowo o konserwacji tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/82964-wyciszenie-tino/?do=findComment&comment=864357 i tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/63496-tino-rdza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Wiecie gdzie można w Warszawie kupić taką osłonę? Prawą część miałem pękniętą i dziś poszła w drobiazgi, bo zakopałem się w lesie :/ Widać już pasek klinowy i nie chcę tak jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pklima Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mam taki problem ze swoją almerą tino. Poprzez wodę spod prawego koła dwukrotnie zatarły mi się już łożyska w sprężarce klimatyzacji. Mechanik twierdzi, że bez osłon dalej będzie tak samo - i jestem w stanie mu w to uwierzyć. Moje pytanie brzmi... Czy ktoś wie gdzie można dostać komplet osłon pod silnik do tego modelu? I z ilu elementów składa się kompletna osłona? Widziałem już posty na forum i szukałem w necie ale ludzie różnie piszą. Gdzieś tam widziałem, że składa się z 4 a w innym miejscu, że z 3. Silnik 1,8 benzyna (rok produkcji 2004). Jeśli ktoś wymieniał już te osłony to bardzo proszę o pomoc i najlepiej jeśli ktoś posiadłby zdjęcia zamontowanych osłon. Szczególnie zależy mi na prawej stronie (od pasażera). Będę wdzięczny za każdą okazaną pomoc. Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 http://allegro.pl/oslona-silnika-nissan-almera-tino-prawy-przod-i6072560104.html http://allegro.pl/oslona-silnika-nissan-almera-tino-lewy-przod-i6072563043.html Lub pytaj tu; Zadzwoń pod numer 506982330, drugi numer 693152109 i e-mail cezar.n@onet.pl, adres Wygnanów 148, 21-306 Czemierniki, firma AUTO-NISSAN Części Samochodowe Cezary Nieznajek. Facet rozbiera Nissany i jest bardzo kompetentny co do wiedzy o tych autach z podziałem na roczniki nawet. Zamówione części w rozsądnych cenach wysyła kurierem pod dowolny adres. (Nie za bardzo odpowiada na e-maile, nie ma czasu ich przeglądać, lepiej dzwonić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Będę wdzięczny za każdą okazaną pomoc. Pozdrawiam ;-) Tematy połączyłem. Na przyszłość proszę najpierw korzystać z wyszukiwarki, celem upewnienia się czy już taki temat istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi