Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 1.9DCI 2003 BŁĄD P0089

woj1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na kompie wyskoczył mi błąd P0089 opis kontrola ciśnienia w magistrali.objawy to czerwona kontrolka silnika na dole po prawej stronie koło obrotomierza i tryb awaryjny po ponownym uruchomieniu auta wszystko ok przez jakiś czas.

P-0089 Błąd działania regulatora ciśnienia paliwa

W układzie jest czujnik ciśnienia paliwa i solenoid regulujący ciśnienie paliwa. Oba trzeba sprawdzić.

Np. Consult II - odczytuje ten błąd jako --- czujnik ciśnienia paliwa na listwie. Z reguły w sprzedaży sam czujnik nie występuje, jest w komplecie z listwą. Lepiej najpierw skontaktuj się z Bosch-em. Może być, że uległa pompa rozprogramowaniu i trzeba tylko ponownie wprowadzić kalibracje.

Np. Consult II - odczytuje ten błąd jako --- czujnik ciśnienia paliwa na listwie. Z reguły w sprzedaży sam czujnik nie występuje, jest w komplecie z listwą. Lepiej najpierw skontaktuj się z Bosch-em. Może być, że uległa pompa rozprogramowaniu i trzeba tylko ponownie wprowadzić kalibracje.

Witaj woj123, i co zdziałełeś z tym błędem 0089, ustaliłes coś???

Witaj woj123, i co zdziałełeś z tym błędem 0089, ustaliłes coś???

Witaj, czytałem to co podałeś ,to mi ustalił elektronik ,że niskie ciśnienie w momencie błędu , jakbym wymienił zawory to mogło by to nie grać i trzeba by było wymieniać wszystko po kolei . Na razie jest wszystko ok i dałem sobie na luz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...