Nowek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Siemanko, mam pytanie odnośnie światła które powinno palić sie podczas gdy drzwi sa otwarte, żarówka w tej lapce działa bo moge ja fizycznie włączyć, lecz gdy ustawiam na jej włączanie podczas otwierania drzwi niestety nie reaguje, czy wie ktos może jak to naprawić??? i jeszcze jedno pytanie do czego służy pokrętło przy kiju od wycieraczek, chodzi mi oczywiście o pokrętło takie jak jest np do włączania świateł wlewym kiju, a po prawej stronie jest takie pokrętło jak by ustawienie jakiejś prędkości:) jestem nowym nabywcą Almerki np dziś doszedłem dopiero jak ustawić lusterka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 światełko-sprawdź włączniki w drzwiach pokrętło-regulacja czasu pracy wycieraczki na przerywanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 aha w którym miejscu jest ten włącznik? bo to niedziała w przypadku każdych drzwi jakie otwieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 to sprawdź przełącznik, przy lampce, bo może w nim jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 aa odpowiada moze za to jakiś beżpiecznik, ok jutro napewno sprawdze przełącznik i bede walczył dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ponaginaj i przeczyść styki-blaszki w lampce. To jest najczęściej sie wyrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 ok to do tego tematu niebawem sprawdze, a mam pytanko ma ktos moze tanio zmieniarke cd sprzedać bądz mp3 do almy? Siema sprawdziłem wszystko i wszystko dziala tylko ze po otwarciu dzrzwi daje maly prądu zarówka jest 12w 10v i jak wlaczam swiatlo recznie to pokazuje 12w lecz gdy sprawdzam miernikiem ustawienie podczas otwarcia drzwi i pokazuje jedynie 8w czyli prąd jest za maly by ona zadzialala czy wiecie moze co jest przyczyną?? bezpiecznik jest wporządku:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 sprawdź jeszcze moduł komfortu, odpowiada za włączanie światła i ściemnianie itd. a moze coś pośniedziało po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 wlasnie wszystkie przewody blaczki co mialem do nich dostep wyczyścilem papierem małoziarnistym:| a ten moduł gdzie się znajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 po tym co napisałeś to gdzieś nie ma masy i chyba w tym tkwi problem, trzeba szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 cala podsufitke zdejmować? i szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 nie, tam nic nie znajdziesz, trzeba szukać tam gdzie ma styki, a spróbuj tak, podaj dodatkową mase na lampkę jakimś przewodem i wtedy sprawdź czy dalej jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 tzn w jakis posób podać tą mase ? jestem zielony naprawde to moj 1 samochód a niechce wydawac kasy za każdym razem jak mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 np. pojedyńczy przewód zawiń na zawiasie drzwi, lub pociągnij prosto z akumulatora i podepnij w lampce tam gdzie masa. Jeśli będzie ok. to przyczyna powinna tkwić, tak jak pisał TOFU, w module komfortu. Wszystkie włączniki drzwiowe "kumulują" się w module. A masz dwie lampki w podsufitówce czy jedną? Czy np. na drugiej też nie świeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 mam 4 lamki które moge wlaczyć recznie i jedną która jest odpowiednia za włączanie się podczas aktywności czujników w drzwiach, a nie moge ten przewód np umieścić tam gdzie jest masa przy tym samym przełączniku lecz odpowiadająca za palenie się lamki podczas przestawienia zestyku na włączanie ręczne? bo tam jest taka blaszka która jest prawdopodobnie również masą lecz dla ustawienia w pozycji ręcznej ktora nie współ gra z pozycją z otwartymi drzwiami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Ale tym dodatkowym przewodem upewnisz się najpierw czy siadł Ci moduł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 prawdopodobnie to moduł komfortu zamówiłem na allegro nowy więc teraz prosił bym i zdj bądź instrukcje jak to zrobic, ostatnio bylem u elektryka u mnie w mieście i powiedział ze nie ma czasu zrobić takiej błahostki wieć skazany jestem na siebie, jakies wskazówki gdzie to jest;D?? i czy ten moduł komfortu moze odpowiadać również za otwieranie drzwi za pomocą pilota?? gdyż właśnie mam problemy z tym raz się otwierają raz nie w pilocie mam nową baterie wczoraj wymienianą i wciąż to samo, możliwe ze to również moduł komfortu??? hilfe:) up^ odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi