Gość dominik3000 Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam serdecznie Skaczę troszkę po forach i mam nadzieje że tu nie przeszkadzam Robię od kilku lat wypady 4x4 do Rumunii i szukam chętnych ekip lubiących pojeździć,pozwiedzać. Są to wyjazdy z charakterze turystyki 4x4 ,a więc nie potrzeba wielkiego przygotowania i umiejetności. Wystarcza seryjna terenówka na przyzwoitych oponach. Nie ma mowy o topieniu aut po lusterka ,nieszczanie, Jeździmy grupka spokojnie turystycznie z elementami offroad po bezdrożach. Cerkwie,Klasztory Maramureszu i Bukowiny, góry,jeziora,zapory,przełęcze,jaskinie Transylwanii Piekne widokowe trasy Jak nie przeszkadza Ci brak ciepłej wody brak obiadków o godz. 13 Lubisz jeździć robić fotki To daj znać Spanie biwakowe w większości za darmo (wyjazd trwa tydzień) terminy do ustalenia od czerwca Oczywiści pojazdy nie tylko Nissan Dominik ddss@onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Myśle o tym od dawna... nie wime tylko czu ON da radę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgorzelec Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 oj poszło by tego zeby tam tylko dojechać. a Ile wogóle kosztuje taki wyjazd? Bierzesz cos za organizacje czy to taka luzna wyprawa ? Myśle nad taka wyprawa w tamte strony ale raczej nie terrano bo z torbami bym poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 No koszty też jakby ważne są... w końcu zyjemy na zielonej wyspie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesper Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Włąsnie jakie koszty udziału w wyjeździe ? Jade do Rumuni w długi weekend majowy turystycznie i ciekawi mnie ile Firma bierze za opiekę podczas takiego wyjazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Też jestem zainteresowany wyprawą i też mnie interesują koszty. Czy ta wyprawa trwa tydzień ze względu na koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominik3000 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Witajcie Miałem już Terrano ON ze mną na wyjeździe.Koszt paliwa na odległość max.2500-3000 km od małopolski zaczynając i na niej kończąc Ja pojadę nie Terrano ale też ON Dlaczego tydzień ? łatwiej kogoś znaleźć na tydzień koszty też mniejsze W tydzień można fajnie zrobić pętle i przekrojowo zobaczyć Rumunię , a jest piękna Ceny takie jak u nas jeśli chodzi o żywność i paliwo czasem kilka procent taniej . Noclegi w większości za darmo Jak ktoś chce dłużej zawsze może na koniec nie wracać tylko zostać gdzieś w górach.podjechać nad może Czarne czy jakoś tak Do Rumunii nie jest daleko .Wyjazd wczas rano z Wadowic popołudnie Rumunia Kawałek do granicy ,wąska Słowacja , kawałek Węgrami i już. Nie potrzeba paszportów wystarcza dowód osobisty . Wyjazd łatwy i turystyczna ale dla pojazdów 4x4 z tym że nie potrzeba super uzbrojeń. Terenu trochę będzie przejazdów przez góry ,wąwozy, przełęcze ,ale tak aby każdy wrócił całym autkiem. Bez pośpiechu i rywalizacji. Będzie bardzo widokowo ale będą też zabytki i miejsca kultu. Cerkwie Maramureszu , Klasztory Bukowiny , polskie wsie na Bukowinie , Transylvania (Siedmiogród) Starówka miasta Draculi , jaskinie płaskowyżu Padis i gór Bihorskich , mnóstwo wioseczek i osad Rumuńskich i Romskich . Obowiązkowa dla będących po raz pierwszy Transfogaraska oraz Transalpina DN 67c i wiele innych drobiazgów . Tutaj troszkę fotek z wyjazdu : https://plus.google....871696811137185 Terminy od czerwca Moim zdaniem wcześniej nie ma sensu jeśli chce się zobaczyć drogi te najwyżej położone . Po prostu nie będą jeszcze przejezdne (np.Trasa Transfogaraska pomimo ze asfaltowanieczynna na 100 % w maju i nie zawsze w czerwcu) Ekipy które czekają na typową przeprawówkę będą niezadowolone . Nie będziemy siedzieć w strumyku po 2 dni i zdobywać kilkuset metrowego podjazdu pół dnia. To będzie turystyka 4x4 z jazdami po asfaltach (trzeba się sprawnie i szybko przetoczyć w inny ciekawy region) oraz wielokrotne zjazdy poza drogi . Zawsze znajdzie się też trochę czasu jakby ktoś jednak chciał spróbować swoich sił w jakiejś dziurze czy rzece Największym kosztem jest paliwo 3000 km wpisowe za mój wysiłek i przyjemność 850 PLN spania sporo za dormo lub coś taniego po drodze ( noclegi aranżowane na bieżąco) , nie ma wyznaczonych w większości dziennych przejazdów. Czuwam tylko aby nie szło nam za szybko lub za bardzo powoli Jedzenie głównie biwakowo butla itp. Zakupy w spożywczakach po drodze. Restauracje i zajazdy na życzenie grupy Wiadomo za darmo nie da się objechać ,ale koszty nie są jakieś strasznie powalające .Żyje się i pracuje i trzeba mieć jakieś przyjemności. Wszystko mozna stracić ,ale tego co przeżyjemy i zobaczymy nikt nam nie odbierze. Terminy można poustalać z zainteresowanymi poza lipcem, bo jestem na wyprawie dalszej trochę (Kosovo & Albania) i wracam ok 20 lipca , a jazdę na początku miesiąca . Nie jestem firmą jestem osobą prywatną i pasjonatem tamtego regionu. Nie każdy ma wiedzę i umiejętności w wymyśleniu trasy. W zwykłych przewodnikach nie ma opisanych miejsc dla turystyki 4x4 Nowicjusz który siada do komputera nie wie nawet czego szukać i co warto zobaczyć. Nie każdy tez ma czas siedzieć nad mapami,relacjami z wyjazdów na forach żeby coś przygotować. Ja mam lubię to oczywiście w regionie bywałem i trochę wyjazdów nie tylko po Rumunii mam i to w bałkański region Rumunia, Bułgaria,Serbia,Czarnogóra,Macedonia, Bośnia i Hercegowina ,Albania i dołączy wkrótce Kosovo Pytać jak są pytania. Można pisać na priv dzwonić ddss@onet.pl 509-440-850 Pozdrawiam Dominik Edytowane 12 Lutego 2012 przez dominik3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jareksm2 Opublikowano 26 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Czy do Czarogóry też zamierzasz organizować wypad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominik3000 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) Czy do Czarogóry też zamierzasz organizować wypad? Nie. Jak potrzeba to znam kogoś co robi Bałkany ,ale bardziej Albanię przez Czarnogórę,oraz Kosovo i troszkę Czarnogóry i troszkę Albanii W lipcu z nim jadę do Kosova + trochę Albanii północnej ,a ponadto w Albanii bywałem w poprzednich latach Czarnogóra jest malutka i grzech nie wjechać do Albanii przynajmniej północnej . To już zupełnie inny kraj nie zepsuty wprawami unijnymi. Góry przeklęte , Theth , Valbona , Tropoja piękna północ Albańska Witam Wczoraj ustaliłem że wyjazd mógłby wystartować w sobotę 16 czerwca i trwać do następnego weekendu. Zainteresowanych proszę o kontakt. Dominik tel: 509-440-850 e-mail: ddss@onet.pl Zapraszam Czerwiec się zbliża Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez dominik3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Jakiś fotoreportaż, wrażenia z wyprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hinek Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Nie ma mowy o topieniu aut po lusterka ,nieszczanie Hmmm, nie wiem co otym myśleć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi