marcin1975123 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 pytanko jakie macie pomysły na zamontowanie cb radia w NOTKU pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 No chyba jest z tym problem...No chyba, że nie żal deski rozdzielczej to można zamocować przy tunelu z prawej strony skrzyni biegów (lewa noga pasażera), ale chyba nie obejdzie sie bez wiercenia. Ja osobiście mam w tym miejscu w 206, a w Note jak podłączam sprzęt to kładę radio po prostu w okolicach hamulca ręcznego. Wiem wiem, że to nie jest odpowiednie miejsce, nie stabilne, nie wygodne i w ogóle do dxxx. Ale używam radia w Nissanie okazjonalnie więc póki co tam sobie leży...Dodam, że mam "sprzęt przenośny" więc nie ma problemu z przerzucaniem z auta do auta. Ale chętnie dowiem się od kogoś kto zamontował na stałe CB gdzie jest odpowiednie miejsce ku temu...tak na przyszłość. Pozdrawiam użytkowników CB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Też nad tym myślałem kiedyś i niestety nic mi nie podchodzi! nawet jest problem z nawigacją,bo jak się miejsce wybierze to kabel ledwo sięga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) widziałem w nocie "patent" polegający na umieszczeniu CB w zewnętrznej kieszeni schowka u jego wylotu - tam gdzie zwykle upychamy gazety, atlasy czy rękawiczki. Nie wiem jak było zamocowane - podobno wykorzystano taśmę "rzep" ani jak zostały przeprowadzone kable - gość tak czy inaczej musiał przewiercić się gdzieś przez schowek (radyjko malutkie nie zajmowało nawet połowy kieszeni) Pomysł mi się podobał. Gruszka wylądowała w prawym pojemniku na napój u dołu środkowej konsoli Edytowane 14 Listopada 2010 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blanet Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Od pewnego czasu zanosze się z montażem CB radia w Notesie. Czy ktoś z Was montował może ? Jeśli tak to jakie miejsce jest do tego celu najlepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Ktoś miał w dziurze w schowku...i się sprawdzało. Jednak nie wiem jak wytrzymuje klapka, bo trzoszkę radio waży. Podejrzewam, że trzebaby przymcować je jakoś...Ja okazjonalnie wkładam między fotele, ale to miejsce nie odpowiednie do tego...ciężko z pasami i z ręcznym no i troszkę niebezpieczne. Też chętnie poczytam gdzie najlepiej umiejscowić radyjko w Note. W 206-tce mam na to odpowiednie miejsce i tam mam zamocowane na co dzień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Powiem wam szczerze,kiedyś i teraz też czasami oglądam te CB w wystawach i myślami szukam miejsca w kabinie i nijak nie mogę znaleźć.Schowek na konsoli nie za bardzo mi pasuje,na samej konsoli ...dość nieestetycznie.Jedynie wchodzi w grę(wg.mnie)zamocowanie gdzieś pod spodem,ale tam też za wiele miejsca nie ma.Ciekaw jestem czy ktoś już ma zabudowaną CB-itkę i jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 ja tam od CB wolę dobry zestaw głośnomówiący oczywiście CB nie potrzebuję.... nigdy nie używałem i nie zamierzam (tylko w PL widuję co drugi samochód z drugą anteną - nie wiem może tacy Czesi chowają anteny CB gdzieś we wnętrzu auta?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blanet Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Zastanawiam się czy nie dałoby rady zamocować radia CB nad radiem seryjnym w tej tzw. wnęce na portfel, komórkę ... . Jeśli zaś chodzi o antenę, to myślę, że do komunikacji na drodze (pytanie o suszarki, itp) może wystarczy umiejscowić jakąś małą na tylnej półce. Na chwilę obecną usilnie myślę. Jak coś wymyślę i zamontuję - wstawię fotki ... Osobiście zastanawiam się nad radyjkiem President Teddy ASC - jest podobno małych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobi Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Ja mam zamontowane w tej półce jak fachowo było nazywane "na mapy". Długo się zastanawiałem zanim radyjko tam trafiło, zasilanie pociągnąłem sobie z radyjka FM, nie ingerowałem zbytnio w instalacje wpiąłem się pinem do radia FM i dałem opaskę zaciskową, nie lutowałem żeby nie stracić gwarancji, masę wziąłem ze śrubki koło schowka. Przy okazji dałem pasek LEDów i mam oświetlenie schowka A gruszeczkę zamontowałem pod radiem. Ogólnie w Note trudno będzie gdzie indziej zainstalować radyjko na stałe, ale możesz próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Moje radyjko CB zamontowane jest na tunelu od zmiany biegów, na prawej stronie od pasażera, maksymalnie przesunięte do przodu i skierowane pokrętłami do góry. Pozdrawiam weber29. Edytowane 18 Lutego 2012 przez weber29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) Ja poradziłem sobie z radiem w ten sposób. Mam dostęp zarówno ja , jak i ewentualnie pasażer z boku. Zrobiłem też małe co nie co z głośnikiem , wklepię zdjęcie jak je zrobię. Edytowane 21 Lutego 2012 przez dareke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 No właśnie ja mam identycznie zamocowane CB jak dareke, tylko że po stronie pasażera ,jak zrobię zdjęcia to wkleję na forum. Witam wszystkich . Wklejam obiecane zdjęcia montażu radia CB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Dokładnie mam zamontowane w tym miejscu radio co kolega Weber29...tyle, że w 206-tce. Przyznam, że miejsce odpowiednie i się sprawdza...W Note pewnie też bym zamontował w tym miejscu...Jutro wyruszam na południe na narty Nissanem i radio luźno położę w miejscu ręcznego między fotelami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Ważna podpowiedz ,najlepiej jak radyjko CB jest wąskie w gabarytach,lepiej pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Obiecałem , że jeszcze pokażę co zrobiłem z głośnikiem od CB. Ameryki nie odkryłem , ale komunikatów nie muszę słuchać zbyt głośno i są one głównie przeznaczone dla mnie , a nie dla innych pasażerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby7 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Głowa Cię nie boli od magnesu w głośniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) A tuatj w notesie nie ma miejsca na radio Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 A tuatj w notesie nie ma miejsca na radio W note może być mało miejsca z tej strony ,przy wsiadaniu do auta i inaczej jest wyprofilowana deska rozdzielcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wydaje mi się , że wielkość tego magnesu nie ma wpływu na moją głowę? Chyba , że to pytanie było tylko żartem. Lecz jeśli miałeś na myśli to dodatkowe oparcie na głowę , zdecydowałem się na nie , gdyż nasze zagłówki są dla mnie bardzo niewygodne , ich regulacja tylko w wysokości , nie daje mi możliwości odpowiedniego ustawienia dla mnie, a tak zwyczajnie to uważam , że są źle wyprofilowane. No chyba , że mam jakąś nietypową głowę , lecz do tej pory nikt mi na to nie zwrócił uwgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Zagłówki w samochodzie są po to aby zapewnić bezpieczeństwo i nie dopuścić do urazu kręgosłupa szyjnego w razie wypadku. Czepianie do niego czegokolwiek jest po prostu zabójstwem i godzenie się na trwałe kalectwo. Dodatkowo, zagłówk powinien być zawsze na wysokości głowy i jak najbliżej, aby ochronić kręgi szyjne przy wypadku. Jeśli nie wierzycie, obejrzyjcie sobie kilka filmów z testów wypadkowych i zobaczcie jak zachowuje się głowa (manekina) w takich sytuacjach. Czytając niektóre wypowiedzi na forum NK, zauważyłem, że wymagacie od zagłówków wygody, a przecież on nie służy do spania A tu jest artykuł do poczytania: http://eksploatacja-auta.wieszjak.pl/bezpieczenstwo/261852,Dlaczego-zaglowki-sa-takie-wazne.html Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Czeslaw4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 co nie zmienia faktu,że zagłówki w note są o kant du...py rozbić i głowy nijak o nie oprzeć się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Ale w jakimś teście bezpieczeństwa zagłówków, zajęły całkiem wysoką pozycję. Byłe lepsze - szczególnie te aktywne ale sporo było gorszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zagłówki w samochodzie są po to aby zapewnić bezpieczeństwo i nie dopuścić do urazu kręgosłupa szyjnego w razie wypadku. Czepianie do niego czegokolwiek jest po prostu zabójstwem i godzenie się na trwałe kalectwo. Dodatkowo, zagłówk powinien być zawsze na wysokości głowy i jak najbliżej, aby ochronić kręgi szyjne przy wypadku. Jeśli nie wierzycie, obejrzyjcie sobie kilka filmów z testów wypadkowych i zobaczcie jak zachowuje się głowa (manekina) w takich sytuacjach. Czytając niektóre wypowiedzi na forum NK, zauważyłem, że wymagacie od zagłówków wygody, a przecież on nie służy do spania A tu jest artykuł do poczytania: http://eksploatacja-...akie-wazne.html Panowie to jest temat CB radio a nie jakies tam ble ble o zagłówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Osobnego tematu "ble ble o zagłówkach" nie ma, bo szukałem. Odniosłem się tylko do założenia głośnika na zgłówek przez dareke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi