Gość mirekg9 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Postanowiłem założyć nowy osobny temat, co do czujników w naszych silnikach, gdyż może są i tacy jak ja, którzy nie wiedzą jak dany czujnik dokładnie się nazywa, gdzie jest umiejscowiony itd. itp. Może Wasza wiedza i podpowiedzi, przydadzą się nam wszystkim. Daję tu pierwszą fotkę - silnik 2,2dci 136 kM Pytanka - co to jest??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 na mój rozum 1.czujnik położenia wałka rozrządu 2.czujnik ciśnienia doładowania bądź co bądź temperatury powietrza w układzie dolotowym... 3. i 4. jak śmiećwagen "podobny" sterowanie turbo, a tak z innej beczki gdzie zabezpieczenie zwaliłeś ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Czy mógłbyś dokładnie powiedzieć na temat 3 i 4, oraz o jakim zabezpieczeniu mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 często padają i mocy brak, na kostce szarej nie widze drucika zabezpieczającego poczytaj o n75 podobna jak nie ta sama zasada, spotkałem się z tym w silnikach opel: 2.0d 2.2d reno 2.2td vw na pewno każdy 1.9 TDI od 105Ps do 130 ASZ wiecej nie wiem bo nie rozbierałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Przypuszczam że chodzi Ci tzw. zabezpieczenie, aby kostka się nie rozłączyła?. Nie grzebałem w tym elemencie, więc nie wiem czy było i czy być powinno. Wiem, że są problemy z założeniem takich drucików - zabezpieczeń, gdyż jedno mam na "zapasie" a jest zdemontowane z jakiejś kostki przy reflektorze, chyba od silniczka regulacji. Ciężko było mi je założyć więc leży w schowku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.