Gość adpf Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Witam. Moja primerka 1.6 wydaje się mułowata na niskich obrotach i delikatnie szarpie przy przyspieszeniu więc chciałbym na początek wyczyścić przepływomierz ale nie wiem jak to zrobić. Czy poprostu odłączyć aku, wyczyścić i podłączyć? Czy trzeba też wykonać jakieś inne czynności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 przeplywek z reguly sie nei czysci , za dlikatne sa jakies specyfiki do nich w sprayu + jakies odtluszczacze no bo co tam czyscic ;] u mnie w dieslu poprostu odlaczalem kostke od przeplywki i ja demontowalem nie sciagalem aku ani nic a blad i tak bedziesz mial jak odepniesz lecz nie bedzie on widoczny na pulpicie tylko na diagnozie w kompie wiec smialo mozesz sam do tego podchodzic bez rozczulania sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navstar Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Niedawno pobiegalem po sklepach motoryzacyjnych, zamiennik przepływki Hitachi (3 pinowej) do p11 2.0 TD kosztuje od 750zl, wiec sie wkuzylem i popsikalem ja srodkiem do czyszczenia przepustnic i gaznikow. druciki teraz az sie swieca, poczekam az przeschnie i za 30 min napisze czy cos pomoglo Sprawdzałem napięcie przed czyszczeniem przepływomierza, strasznie falowało od 1,3 do 2,3 V wartości zmieniały się co sekundę. Wymontowałem przepływkę i popsikałem CRC do czyszczenia przepustnic a później psiknąłem ISOL do ochrony elementów elektrycznych. Po odpaleniu, silnik równo trzyma obroty, odzyskał nawet swoja dynamikę. Po przejechaniu 20 km przy gwałtownym przyśpieszaniu zaczął znowu szarpać :/ Po powrocie sprawdziłem napięcie i już dużo mniej falował, wartości były od 1,8 do 2,3 V odczyt był spokojniejszy. Samochód już nie gaśnie ani nie skacze na niskich obrotach, lecz to szarpanie przy przyspieszaniu mnie denerwuje :/ No ale z taką przepływką przejeżdżę spokojnie jeszcze miesiąc i będę miał czas na odłożnie funduszy na nowy przepływomierz. Zaraz poczytam jak skasować błędy i napisze czy coś to pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.