Krzywulec Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Witam Szukałem na formum ale nie znalazłem, co ile należy regulować luz zaworowy w Notesie, bo tak mi sie wydaje, że zawory nie regulują się hydraulicznie. Pozdrawiam Krzywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Tak, zawory w Note nie są regulowane hydraulicznie. Regulacji dokonuje się za pomocą tzw. płytek dystansowych. Producent nie przewiduje okresowej kontroli i regulacji luzów zaworowych. Zgodnie z zaleceniami Nissana, luz zaworowy reguluje się w przypadku stwierdzenia podwyższonej głośności pracy zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Aż się prosi żeby powiedzieć...Ludziska czytajta książkę serwisową.No ale cóż forum jest i basta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzywulec Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Dzięki za odpowiedź, książka książką ale zapytać warto. Czasem w książkach bzdury piszą Pozdrawiam Krzywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Ale tylko czasem piszą bzdury, a czytać warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Cała Polska czyta dzieciom (książkę serwisową) :dribble: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Panowie, coś troszeńkę złośliwi się ostatnio zrobiliście . Trzeba dać lekkie fory nowicjuszom . A tak poza tym nie każdy instrukcję ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Eee tam zaraz złośliwi...to chyba moderator za bardzo się przejmuje funkcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Nie mogę powiedzieć, że się nie przejmuję . Sami wszyscy wiecie, że uwielbiam humor panujący na tym forum i bardzo często sam "wchodzę" w jego nurt. Ale uważam, że całkowitym nowicjuszom fory trzeba dać. Choćby po to, żeby się z biegiem czasu przekonali, że jesteśmy szalenie sympatycznymi kolesiami z ogromną dawką wspaniałego sarkastycznego poczucia humoru - a nie złośliwcami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 TAAAAAAAAAAA JEST Panie Kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 TAAAAAAAAAAA JEST Panie Kapral No - na unitarce odpuszczamy. Kociarstwo bierzemy w obroty po unitarce . Spocznij . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 No w sumie chyba powinienem w temacie "Note na gaz" to napisać, ale chyba tutaj bo też się to łączy. No to po wszystkich przypadłościach czas przyszedł, żeby dokonać regulacji zaworów, a na dodatek Notek przestał palić na jeden gar Został oddany do naprawy i do regulacji i okazało się, że regulacja nie jest potrzebna, bo luzy są w porządku, natomiast zostały wypalone same zawory, zdjęcia zrobię i wstawię niedługo. Więc cała operacja trochę czasu zajęła i miesiąc samochodu nie miałem. Co zrobiono: - planowanie głowicy - wymiana zaworów wydechowych (na zamienniki już są) bo przy cenach oryginałów to lepiej samochód do rzeki zepchnąć - regulacja zaworów ssących - wymiana kompletu uszczelek - no i na koniec jeszcze okazało się, że padła przepustnica. W sumie przejechałem 149 000 km bez większych nakładów, teraz szarpnęło z kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Pocieszajace jest to, że zawory po 150 tys. i to jeszcze na gazie nie wymagają w Note regulacji . Dobra konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Teraz na kontrolę luzów mam się udać po przejechani 40 tysięcy. Więc na razie myślę sobie, że za jakieś niecałe 2 lata Link do 3 zdjęć zaworów: http://www.fotosik.pl/u/uniserw/album/1764740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 No w sumie chyba powinienem w temacie "Note na gaz" to napisać, ale chyba tutaj bo też się to łączy. W sumie przejechałem 149 000 km bez większych nakładów, teraz szarpnęło z kieszeni. El_Diablo, jakie masz komponenty w instalacji lpg? Wrzuć jak możesz zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Komputer STAG4, wtryski OMVL niebieskie, lubryfikator i butla Zdjęcia wrzucę niedługo No i jakiś parownik, ale jakiej firmy to nie pamiętam, a nie wiem czy w silniku jest dojście do tabliczki, ale sprawdzę :-) OMVL trochę hałasują - na podobieństwo diesla tylko cichutko. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez El_Diablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 No ale chyba wyszedłeś na plus? z tym gazem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 1.6 tak mało pali, że zakładanie gazu to profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ormek Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 1.6 tak mało pali, że zakładanie gazu to profanacja zależy ile robisz rocznie kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 U mnie średnio to około 40-45 tyś rocznie bo są w domu 3 samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Obiecane fotki: http://www.fotosik.pl/u/uniserw/album/1781308 Reduktor był Tomasetto, a jaki teraz to nie wiem. Chyba, że ktoś potrafi po fotkach rozpoznać, bo nie ma dojścia pod reduktor więc nie ma jak tabliczki zobaczyć. Ja mieszczę się poniędzy 30-35 tys. rocznie. No ale chyba wyszedłeś na plus? z tym gazem? W sumie to spokojnie się zwrócił. Ale nie lubię nieplanowanych tak dużych wydatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August76 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Witam wszystkich. Mam Nota rocznik 2008 zagazowany w grudniu 2014 r na gazie przejechane 24 tys Tak z ciekawości El_Diablo ile musiałeś zapłacić za naprawę? 4-5 tyś więcej czy mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiszut Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Mój Notes rocznik 2007, 230 tys. km. bez regulacji zaworów na oryginalnym rozrządzie. Na razie silnik zegarek. Olej wymieniam co 10 tys. Tak dla informacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi