Bartezm Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witam Mając auto na podnośniku zauważyłem iż mam pęknięte ramię krańcówki na lewym wahaczu. Nie jest to wielki problem i naprawa zajmie mi max 20-30 min lecz mam pytanie - do czego to jest??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 masz xenony??? jak tak, to może być czujnik poziomowania do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Dzięki - to nie naprawiam sam będę sobie regulował Będę miał wolne to sprawdzę jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 napraw, bo to ustawia Ci reflektor po starcie w zależności od obciążenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 ręcznie go ustawiłem - teraz świeci dobrze tak jak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 tak, tylko nie będzie się regulował, i albo będziesz oślepiał, albo widział za blisko a kolejny sensor masz na przednim stabilizatorze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 będziesz w znaczny sposób oślepiał innych. Można to domowymi sposobami zregenerować. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 wiem ręcznie ustawiam według potrzeb inaczej na europę zachodnią i inaczej na wschodnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Rozwiązanie nielegalne i niemądre na każdej dziurze będziesz oślepiał innych , za każdym razem gdy coś włożysz do bagażnika lub wsiądą do tyłu pasażerowie. Do tego porządny diagnosta nie powinien Ci przeglądu podbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 na każdej dziurze będziesz oślepiał innych tak samo jak ze sprawną krańcówką Jak by kto nie wiedział informuję iż regulacja działa tylko raz po włączeniu świateł. Jeśli na włączonych światłach dopakujemy bagżnik też będzie świecić do góry. Niestety lampy nie są wyposażone w żyroskop i nie mogą reagować kilka razy w ciągu sekundy na zmianę położenia samochodu. Druga sprawa - mam budę +7cm do serii a krańcówki są seryjne... nijak to prawidłowo nie ustawia położenia świateł. Regulowałem położenie neutralne na ścieżce u diadnosty i wiem jak ustawić aby nie oślepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Żyroskop nie sprawdził by się przy reflektorach ponieważ działa na grawitację a nie nachylenie auta do drogi co powodowało by świecenie w niebo przy zjazdach z górki oraz świeceniem w glebę przy podjazdach. Ksenony mają pokrętło do ręcznej regulacji wysokości czy jak ty to ustawiasz za każdym razem gdy zapakujesz bagażnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Ksenony pokręteł nie mają (przynajmniej oryginalne). W lampie jest silnik el. i to on ustawia pozycję świateł po włączeniu (tylko raz). Przy podjeździe, zjeździe czy bujaniu na dziurach xenony będą się zachowywały dokładnie tak samo jak zwykłe lampy halogenowe. Przeważnie oślepiają lampy halogenowe z włożonymi żarówkami xenonowymi, ze względu na trochę inny odbłyśnik, czy soczewkę. ...czy jak ty to ustawiasz za każdym razem gdy zapakujesz bagażnik ? nie jest to problem - w dzień nie oślepiają , bagażnik do pełna tak aby była pozycja startowa zdarza mi się zapakować może z kilka razy w roku - a do tego procent podróży w nocy jest nikły... Jak byłem młodszy pora doby nie miała znaczenia w podróży. Na stare lata robię się wygodny i w nocy wolę pospać w wygodnym łóżeczku niż telepać się za kierownicą najlepiej u boku żonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi