marcin211986 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Witam, pojawił się problem co do którego żaden z mechaników nie ma pewności, a dokładnie chodzi u rytmiczne głuche pukanie na prostej drodze, równomierne z obrotem koła z prawej strony. Pojawia się to w momencie wychodzenia z zakrętu w lewo, żeby ustało muszę "pomachać" kierownicą. W chwili pojawienia się tego samochód stracił zbieżność, luzu na końcówkach drążków nie widać, wymieniony był sworzeń wachacza, tuleje górnego wachacza i łożyska zwrotnicy i w kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BartekHS Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 może się łożysko koła kończy? albo przegub któryś, sprawdź czy nie ma luzów na półosi i czy przypadkiem w prawo w lewo złapać półoś mogło i sie klinuje na wieloklinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin211986 Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Dopiero co skończyłem grzebanie przy tym kole, rozebrałem wszystko co się dało, i okazało się że łożysko było delikatnie krzywo osadzone i przez to się zatarło, po czym "zeszlifowało" mi piaste.Luzu nie było, bo było wbite pod kątem, a koło lekko się ręką dało kręcić, bo wisiało w powietrzu, nie było obciążenia. na piaście jest widoczne gołym okiem która część piasty została zdarta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.