masa30 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) witam czy moze ktos mi udzielic informacji jak podłączyc mam nowe radio z którego wychodzą 3 kable(key1, key2, gnd) do sterowania z kierownicy. Do ktorej kostki mam to wpiąć i na jakich pozycjach ? wkleje jescze zdjecie tyłu mojego orginalnego radia od nissana które zostało wymontowane Pozdrawiam jest tu kto ???? Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez masa30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol79 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 witam .tez jestem zainteresowany, kupilem radio xtrons 714sgd . I mam lekkie problemy z podlaczeniem . wszystkie kable mam juz poprzeciagane w miejsce radia (kamerke,antena Dtv,antena GPS) .pozdrawiam . http://www.xtrons.com/GPS-car-dvd/7-Touch-Screen-Digital-LED-Panel-Car-DVD-Player-with-built-in-DVB-T-TD714SGD.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa30 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) to teraz dzieki mnie nie bedziesz miał problemu z podłączeniem tego radia twoje radio widze ze jest tej samej firmy co moje tylko jest to inny model ja mam TD605G za***iste radyjko po pierwsze potrzebna jest przejsciówka na ISO a najlepiej dwie bo przyda nam sie z tamtej drugiej kilka PINów (dokładnie 4) które trzeba sobie dołożyc samemu , przynajmiej ja tak miałem ze w iso za 10 zł brakowało mi pinów do sterowania z kierownicy i podswietlenia radia jutro opisze dokładnie jak to podłączyc witam ponownie w tym radiu co kupiłes za sterowanie z kierownicy sa odpowiedzialne te kabelki GND czarny, AD czerwony i AD zielony bedzie trzeba je troszke przedłużyc bo sa bardzo krótkie tak zeby nam bez problemu siegały do kostki ISO wkleje ci teraz zdjęcie kostki która wychodzi z instalacji samochodu i jest odpowiedzialna za zasilanie głosniki sterowanie i Bluetooth u mnie zostały jeszcze trzy kopstki jedna od anteny i dwie które sa nam zbedne oto opis poszczegónych pozycji w tej kostce RADIO MAIN CONNECT01- AMP-ON02- FRONT LEFT(+):::WHITE03- FRONT LEFT(-):::GRAY04- REAR LEFT(+):::LIGHT GREEN05- REAR LEFT(-):::WHITE06- REM-A:::WHITE07- ACC(IGNITION):::BLUE08- ILL(-)(DIMMER):::GRAY09- ILL(+)(PARKING):::VIOLET10- N.C.11- FRONT RIGHT(+):::GREEN12- FRONT RIGHT(-):::RED13- REAR RIGHT(+):::BROWN14- REAR RIGHT(-):::YELLOW15- REM-GND:::PINK16- REM-B:::LIGHT GREEN17- |MMOB|18- SPEED SENSE:::YELLOW19- RADIO 12V:::BROWN20- RADIO GND czarny kabel idący od radia GND doprowadzasz do kostki w pozycje nr 15 (REM-GND:::PINK) u mnie w samochodzie był to czarny kabel z instalacji samochodu z takimi srebnymi centkami . Kabel AD Zielony idzie tuz obok na pozycje nr 16 (REM-B:::LIGHT GREEN) w moim samochodzie był to kabelek koloru zółtego i kabel AD czerwony na pozycje nr 06- (REM-A:::WHITE) w moim samochodzie kolor kabla to czerwony.i to wszystko -cieszysz sie sterowaniem z kierownicy wchodzisz w menu radia i dopisujesz poszczególne klawisze radia z kierownicą a i podswietlanie radia tez musisz doprowadzic pozycja nr 09 (ILL(+)(PARKING):::VIOLET) w moim QQ to kabel koloru czerwonego no i zasilannie do kabla odpowiadającego za załączanie obrazu z kamery cofania to taki kabel co wychodzi z radyjka z napisem REVERSE chyba różowy. trzeba tam doprowadzić zasilanie które bedzie dawało prąd w momecie załączenia biegu wstecznego. ja pociągnołem to z wiązki która idzie pod listwą w progu strona pasażera albo kierowcy.Kabel odpowiedzialny za swiatło wsteczne to kabelek koloru zielono-biały (lekko zeskrobałem izolacje z kabla podczepiłem kabelek który idzie do radia i zakleiłem tasma izolacyjna). to wszystko mam nadzieje ze pomogłem i tobie i wielu innym posiadaczą Qashqaia w razie pytan jestem do dyspozycji POZDRAWIAM a Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez masa30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol79 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 witam ostatnia fotka,to moje stare radio. tak,wiec mam 4 wejscia.kupilem jakas przejsciowke ,taka mi dal w sklepie. ta siwa wtyczka to od sterowania w kierownicy. ale co zreszta wtyczek ? ta fotka co zalaczyles z tymi 20 wejsciami to glowna od lewej strony. sorry ale jestem cienki w kablach. nie wiem gdzie kabel od anteny.wszytkie u mnie kable z samochodu sa jednego koloru. I tu jest moj problem. jezeli Masz czas moglbys mi krok po kroku opisac co I jak I gdzie podlaczyc ? jechal bym do elektryka ,ale zaspiewal mi 150 euro za podlaczenie. bede wdzieczny . sorry za fotki ktore wyszly do gory nogami. po podlaczeniu tej mojej kupnej przejsciowki zostaja jeszcze luzne jakies kable. co z Nimi ?tak samo od strony radia sa wolne . sorry ze jestem taki niekumaty. ale moze sie uda mi podlaczyc ten galimatias. pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa30 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) stary ale jaja ty jestes z Balliny ??? SZOK !!!! IRLANDIA ja w kabelki tez jestem zielony - robiłem to pierwszy raz w zyciu wczoraj ja tez mam radio z czteroma wyjsciami to stare od nissana przesle ci fote ta siwa wtyczka to antena a nie sterowanie .Jaki masz rocznik ? ja zrobiłem tak podłączyłem stare radio orginalne od nissana i odczepiałem wtyczki pokolei tak aby zobaczyc kiedy strace sterowanie z kierownicy .wejscie A to antena a D to główne zasilanie wiec tych nie sprawdzaj odłącz B i zobacz czy dział sterowanie jesli działa to odłacz C i napisz czy jest sterowanie czy nie Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez masa30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol79 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 http://www.ebay.ie/itm/230848440162?var=530075982177&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1782wt_1316 kto link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masa30 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 przejscie do anteny http://www.ebay.ie/itm/300700326846?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasioo12 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 to teraz dzieki mnie nie bedziesz miał problemu z podłączeniem tego radia twoje radio widze ze jest tej samej firmy co moje tylko jest to inny model ja mam TD605G za***iste radyjko po pierwsze potrzebna jest przejsciówka na ISO a najlepiej dwie bo przyda nam sie z tamtej drugiej kilka PINów (dokładnie 4) które trzeba sobie dołożyc samemu , przynajmiej ja tak miałem ze w iso za 10 zł brakowało mi pinów do sterowania z kierownicy i podswietlenia radia jutro opisze dokładnie jak to podłączyc witam ponownie w tym radiu co kupiłes za sterowanie z kierownicy sa odpowiedzialne te kabelki GND czarny, AD czerwony i AD zielony bedzie trzeba je troszke przedłużyc bo sa bardzo krótkie tak zeby nam bez problemu siegały do kostki ISO wkleje ci teraz zdjęcie kostki która wychodzi z instalacji samochodu i jest odpowiedzialna za zasilanie głosniki sterowanie i Bluetooth u mnie zostały jeszcze trzy kopstki jedna od anteny i dwie które sa nam zbedne oto opis poszczegónych pozycji w tej kostce RADIO MAIN CONNECT 01- AMP-ON 02- FRONT LEFT(+):::WHITE 03- FRONT LEFT(-):::GRAY 04- REAR LEFT(+):::LIGHT GREEN 05- REAR LEFT(-):::WHITE 06- REM-A:::WHITE 07- ACC(IGNITION):::BLUE 08- ILL(-)(DIMMER):::GRAY 09- ILL(+)(PARKING):::VIOLET 10- N.C. 11- FRONT RIGHT(+):::GREEN 12- FRONT RIGHT(-):::RED 13- REAR RIGHT(+):::BROWN 14- REAR RIGHT(-):::YELLOW 15- REM-GND:::PINK 16- REM-B:::LIGHT GREEN 17- |MMOB| 18- SPEED SENSE:::YELLOW 19- RADIO 12V:::BROWN 20- RADIO GND czarny kabel idący od radia GND doprowadzasz do kostki w pozycje nr 15 (REM-GND:::PINK) u mnie w samochodzie był to czarny kabel z instalacji samochodu z takimi srebnymi centkami . Kabel AD Zielony idzie tuz obok na pozycje nr 16 (REM-B:::LIGHT GREEN) w moim samochodzie był to kabelek koloru zółtego i kabel AD czerwony na pozycje nr 06- (REM-A:::WHITE) w moim samochodzie kolor kabla to czerwony.i to wszystko -cieszysz sie sterowaniem z kierownicy wchodzisz w menu radia i dopisujesz poszczególne klawisze radia z kierownicą a i podswietlanie radia tez musisz doprowadzic pozycja nr 09 (ILL(+)(PARKING):::VIOLET) w moim QQ to kabel koloru czerwonego no i zasilannie do kabla odpowiadającego za załączanie obrazu z kamery cofania to taki kabel co wychodzi z radyjka z napisem REVERSE chyba różowy. trzeba tam doprowadzić zasilanie które bedzie dawało prąd w momecie załączenia biegu wstecznego. ja pociągnołem to z wiązki która idzie pod listwą w progu strona pasażera albo kierowcy.Kabel odpowiedzialny za swiatło wsteczne to kabelek koloru zielono-biały (lekko zeskrobałem izolacje z kabla podczepiłem kabelek który idzie do radia i zakleiłem tasma izolacyjna). to wszystko mam nadzieje ze pomogłem i tobie i wielu innym posiadaczą Qashqaia w razie pytan jestem do dyspozycji POZDRAWIAM a to teraz dzieki mnie nie bedziesz miał problemu z podłączeniem tego radia twoje radio widze ze jest tej samej firmy co moje tylko jest to inny model ja mam TD605G za***iste radyjko po pierwsze potrzebna jest przejsciówka na ISO a najlepiej dwie bo przyda nam sie z tamtej drugiej kilka PINów (dokładnie 4) które trzeba sobie dołożyc samemu , przynajmiej ja tak miałem ze w iso za 10 zł brakowało mi pinów do sterowania z kierownicy i podswietlenia radia jutro opisze dokładnie jak to podłączyc witam ponownie w tym radiu co kupiłes za sterowanie z kierownicy sa odpowiedzialne te kabelki GND czarny, AD czerwony i AD zielony bedzie trzeba je troszke przedłużyc bo sa bardzo krótkie tak zeby nam bez problemu siegały do kostki ISO wkleje ci teraz zdjęcie kostki która wychodzi z instalacji samochodu i jest odpowiedzialna za zasilanie głosniki sterowanie i Bluetooth u mnie zostały jeszcze trzy kopstki jedna od anteny i dwie które sa nam zbedne oto opis poszczegónych pozycji w tej kostce RADIO MAIN CONNECT 01- AMP-ON 02- FRONT LEFT(+):::WHITE 03- FRONT LEFT(-):::GRAY 04- REAR LEFT(+):::LIGHT GREEN 05- REAR LEFT(-):::WHITE 06- REM-A:::WHITE 07- ACC(IGNITION):::BLUE 08- ILL(-)(DIMMER):::GRAY 09- ILL(+)(PARKING):::VIOLET 10- N.C. 11- FRONT RIGHT(+):::GREEN 12- FRONT RIGHT(-):::RED 13- REAR RIGHT(+):::BROWN 14- REAR RIGHT(-):::YELLOW 15- REM-GND:::PINK 16- REM-B:::LIGHT GREEN 17- |MMOB| 18- SPEED SENSE:::YELLOW 19- RADIO 12V:::BROWN 20- RADIO GND czarny kabel idący od radia GND doprowadzasz do kostki w pozycje nr 15 (REM-GND:::PINK) u mnie w samochodzie był to czarny kabel z instalacji samochodu z takimi srebnymi centkami . Kabel AD Zielony idzie tuz obok na pozycje nr 16 (REM-B:::LIGHT GREEN) w moim samochodzie był to kabelek koloru zółtego i kabel AD czerwony na pozycje nr 06- (REM-A:::WHITE) w moim samochodzie kolor kabla to czerwony.i to wszystko -cieszysz sie sterowaniem z kierownicy wchodzisz w menu radia i dopisujesz poszczególne klawisze radia z kierownicą a i podswietlanie radia tez musisz doprowadzic pozycja nr 09 (ILL(+)(PARKING):::VIOLET) w moim QQ to kabel koloru czerwonego no i zasilannie do kabla odpowiadającego za załączanie obrazu z kamery cofania to taki kabel co wychodzi z radyjka z napisem REVERSE chyba różowy. trzeba tam doprowadzić zasilanie które bedzie dawało prąd w momecie załączenia biegu wstecznego. ja pociągnołem to z wiązki która idzie pod listwą w progu strona pasażera albo kierowcy.Kabel odpowiedzialny za swiatło wsteczne to kabelek koloru zielono-biały (lekko zeskrobałem izolacje z kabla podczepiłem kabelek który idzie do radia i zakleiłem tasma izolacyjna). to wszystko mam nadzieje ze pomogłem i tobie i wielu innym posiadaczą Qashqaia w razie pytan jestem do dyspozycji POZDRAWIAM a Witaj. Widzę że znasz się w tych sprawach. Mam problem z podłączeniem sterowania kierownicy. Kupiłem stację multimedialną GMS 6751 w której jest kabel do podłączenia sterowania kierownicy ale nie wiem gdzie go podłączyć. Przesyłam zdjęcia radia / na zdjęciu jest 4 wejscia ale tylko 3 kostki były wykorzysystane, tej kostki sterowania kierownicy, i kabla do sterowania. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RychuKielce Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Witam wszystkich, chciałem "odgrzać" temat starowania radiem z kierownicy. W instrukcji zakupionego radio wyczytałem: "Przy sterowaniu rezystancyjnym przewody: KEY A, KEY B, GROUND podłącz do trzech obwodów sterowania z kierownicy lub w przypadku sterowania dwoma przewodami tylko KEY A i GROUND." Teraz pytanie, czy w qashqaiu 2008 jest sterowanie rezystancyjne? Chciałbym się upewnić zanim coś popsuje Dodam że zakupione radio to GMS 6321 Smart. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 przerabiałem temat w juku, kupiłem przejściówkę i wszystko działa - http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/108252-radio-gps-juke/ - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi