p50 Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Witam wszystkich! Kupiłem tiidkę z wymienionym przednim zderzakiem ze światłami przeciw mgielnymi ale przełącznik świateł jest nieprzystosowany. W związku z tym mam pytanie: czy w wersji bez jest przygotowane okablowanie fabryczne do tych świateł? Gdzie jest przekaznik od tych świateł w wersji z przeciwmgielnymi. Oglądałem linki do tego tematu ale nie mogłem dopatrzeć. Chciałbym zaoszczedzić na przełaczniku i zamontować odzielny włącznik dlatego te informacje byłyby mi bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Okablowanie jest na pewno w acenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p50 Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Okablowanie jest na pewno w acenta. Bardo dziękuję za odpowiedź ale może ktoś jeszcze odpowie mi na drugie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) Najlepiej i najskuteczniej będzie sprawdzić w okolicach świateł przeciwmgłowych za zderzakiem czy nie ma wiązki z wtyczką (jeżeli będzie to można szukać dalej przekaźnika który jest w skrzynce bezpieczników wg instrukcji serwisowej). Jeżeli nie ma to nie widzę problemu bo jeżeli chcesz zamontować osobny przełącznik to pociągnięcie takiej instalacji to będzie pestka. Wystarczy przekaźnik za 4 zł trochę kabla, dwie pary wtyczek do lamp i wyłącznik w kabinie czyli jedno popołudnie roboty Pozdrawiam Edytowane 17 Maja 2013 przez rootmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p50 Opublikowano 21 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Najlepiej i najskuteczniej będzie sprawdzić w okolicach świateł przeciwmgłowych za zderzakiem czy nie ma wiązki z wtyczką (jeżeli będzie to można szukać dalej przekaźnika który jest w skrzynce bezpieczników wg instrukcji serwisowej). Jeżeli nie ma to nie widzę problemu bo jeżeli chcesz zamontować osobny przełącznik to pociągnięcie takiej instalacji to będzie pestka. Wystarczy przekaźnik za 4 zł trochę kabla, dwie pary wtyczek do lamp i wyłącznik w kabinie czyli jedno popołudnie roboty Pozdrawiam Dziękuję za odpowiedź. A może masz takową instrukcję? Bardzo dziękuję za podpowiedź. A masz może taką instrukcję serwisową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Naturalnie że mam. Proszę sobie ściągnąć tylko w miarę szybko bo długo tego pliku tam nie zostawię. Inni użytkownicy też mogą skorzystać http://chomikuj.pl/rootmaster/Dokumenty/tiida+C11,2748991567.rar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Naturalnie że mam. Proszę sobie ściągnąć tylko w miarę szybko bo długo tego pliku tam nie zostawię. Inni użytkownicy też mogą skorzystać http://chomikuj.pl/rootmaster/Dokumenty/tiida+C11,2748991567.rar Pozdrawiam Dzięki,też skorzystałem ,masz "plusa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 dzieki - niezly dokument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p50 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Naturalnie że mam. Proszę sobie ściągnąć tylko w miarę szybko bo długo tego pliku tam nie zostawię. Inni użytkownicy też mogą skorzystać http://chomikuj.pl/rootmaster/Dokumenty/tiida+C11,2748991567.rar Pozdrawiam Bardzo dziękuję za pomoc. Dużo mi to ułatwi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) No to macie teraz co robić na długie pochmurne wieczory Dodam tylko że zdobyć ten plik nie było łatwo mimo mojego wielkiego doświadczenia w tej materii Dajcie jeszcze znać właścicielom Tiid aby sobie pobrali bo kończy mi się transwer na Chomiku (a pobieracie na mój koszt ) Więc brać póki jest co... Mam jeszcze takie coś (service manual) do Versy i Note bo było to dużo prościej zdobyć. Pozdrawiam Skończył mi się transfer na chomiku ale patrząc po ilości pobrań (11) sądzę że wszyscy użytkownicy Tiid już pobrali Plik będzie jeszcze na serwerze ale teraz należy posiadać konto aby go pobrać. Edytowane 30 Maja 2013 przez rootmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) "Dodam tylko że zdobyć ten plik nie było łatwo mimo mojego wielkiego doświadczenia w tej materii " root + master - taki nick to zobowiazuje ;-) Edytowane 24 Maja 2013 przez nelson38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p50 Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 No to macie teraz co robić na długie pochmurne wieczory Dodam tylko że zdobyć ten plik nie było łatwo mimo mojego wielkiego doświadczenia w tej materii Dajcie jeszcze znać właścicielom Tiid aby sobie pobrali bo kończy mi się transwer na Chomiku (a pobieracie na mój koszt ) Więc brać póki jest co... Mam jeszcze takie coś (service manual) do Versy i Note bo było to dużo prościej zdobyć. Pozdrawiam No to tym bardziej wielkie dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi