Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

chleje olej, kopci na niebiesko, brak mocy

borasmax

Rekomendowane odpowiedzi

to wszystko po wymianie uszczelki pod deklem (podkusiło mnie wymienić) podejrzewam uszczelniacze i wymiane uszczelki pod glowica. ma ktos jakies pomysly porady? nowy silnik?remont silnika?

i to wszystko po wymianie tylko uszczelki pod deklem????

coś mi się kołacze, że kedyś ktoś opisywał podobny objaw i winna była "podwinięta" uszczelka 

Prosta sprawa, jak po wymianie uszczelki dekla, to mała prostokątka uszczelka,zdjemij dekiel jeszcze raz i spojrz na niego od dołu

post-18766-0-65776000-1368700646_thumb.jpg

jakby co to uszcelka dostępna tylko w aso nissana cena 24zł i ze 2 tyg. czekania

uszczelka faktycznie wyglada nieciekawie twarda jak plastik i dziwnie wygieta mam nadzieje ze to naprawde to bo remont silnika to nic milego 

ma ktos pojecie czemu ta uszczelka jest tak wazna i odpowiada za takie objawy? 

a te uszczelki od swiec warto ruszac?

To jakaś odma, i olej wtedy leci prosto do kolektora wydechowego

wymieniłem tą uszczelkę byłem zaskoczony że tylko dzień czekałem w salonie na nią. pierwszego dnia po założeniu było super auto odżyło ale następnego dnia to samo auto juz zamulało a po przejechaniu 350km duże braki oleju :( czyżbym za mocno dokręcił?

wymieniam uszczelkę już 3 raz nie wiem co jest źle może uszczelka pokrywy zaworów za wysoka(erling) albo silikon nie potrzebny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...