Carlos217 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 po długiej przerwie witam ponownie. Chciałem się podzielić "dziwną" usterką która ostatnim czasie wystąpiła w moim aucie. Auto a mianowicie Nissana P12 z silnikiem 1.9 dci serwisuje praktycznie w jednym warsztacie. Ostatnio około 1 miesiąc temu wstawiłem auto na rutynową naprawę tj. wymiana filtra paliwa i oleju, wymiana oleju. Poszło sprawnie następnego dnia auto otrzymałem po zabiegu. Wszystko ok. Mechanik oświadczył, iż auto ma jakiś problem z zaworem ERG, ponieważ nadmiernie dymi. Więc zasugerowałem, aby to wyczyścić. Otrzymałem odpowiedź, iż nie warto. Za dużo babrania a cena nowego zamiennika, jest konkurencyjna tj. 350 złotych. Oświadczył, iż jak będzie miał ten zawór zadzwoni do mnie. W trakcie dalszej eksploatacji samochodu stwierdziłem, iż rzeczywiście auto zostawia za sobą czarną chmurę dymu, ale tylko wtedy silnik pracuje powyżej 2500 obrotów. Na biegu jałowym i około 2000 obrotów pracuje jak powinien. Zacząłem samodzielnie szukać tej usterki, zauważyłem, iż auto przy dodawaniu gazu dziwnie świszcze. Podejrzewałem, że rura prowadząca z turbiny poprzez intelkululera do kolektora ssącego po prostu się przetarła lub rozłączyła. Moje obawy okazały się trafne. Ustaliłem, iż przewód prowadzący z turbiny do intelkulera został celowo przecięty po długości na odległości 4 cm. Piszę celowo ponieważ osoba która tego czynu się dopuściła przecięła przewód nożykiem do tapet. Jeden z ząbków nożyka odłamał się i pozostał w miejscu przecięcia rury. Powoli kończą mi się warsztaty z prawdziwego zdarzenia. Osobom zainteresowanym chętnie podeśle adres i namiary na fachowców którzy tak naprawili mi auto. Na marginesie poszukuje normalnego warsztatu z warszawy i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Nie zainteresowanym podeślę, tylko tu pisz kto to taki sympatyczny. To raz. Dwa - ja bym szmatom nie odpuścił i pojechał tam, aby im pokazać czemu dymi i że E-G-R mogą sobie wsadzić w D-U-P... i "ę" na końcu słowa. Jedź tam i zrób zadymę, najlepiej tak aby inni klienci słyszeli o czym mówisz. Właśnie tak jest z warsztatami. Ja jeżdżę już tylko do kuzyna, który naprawia hobbystycznie (pracował kilka lat w warsztacie). Zawsze pozwala mi robić z nim, widzę co jest w jakim stanie, robi dokładnie i porządnie (czasem nawet za porządnie na mój gust ;-). Dochodź swego Carlos... Edytowane 3 Listopada 2013 przez PawelSalata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 nie chcę mi się wk***iać.... szkoda nerwów. wiadomo P12 ma silnik Renaulta. Więc pojechałem do autoryzowanego serwisu Renault. Mianowicie Rudnik w Wołominie. k**wa ręce mi opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 No witam panow Achhhh ten temat to znam dobrze az za dobrze coprawda niemieszkam w polsce juz od lat ale tu jest dokladnie tak samo albo i gorzej przygod z takimi fachowcami i warsztatami mialem wiele az za wiele i niemam namysli tylko polskich mechanikow, z tad tez moja wieksza aktywnosc tu na forum bo juz mam dosc takich fachowcow o jakich kolega napisal, i lepiej samemu w miare mozliwosci robic wszystko niz sie wkur.....Pozdrawiam No i niewolno im odpuszczac takie rzeczy trzeba tempic i naglasniac jak i gdzie sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) ogólnie powiem jeszcze tyle, że ile razy byłem z nissanem w serwisie, to diagnoza była stawiana za biurka. Zawsze mechanik typuje wtryski, dwumasę i EGR, nie widząc auta. Zgadzam się z przedmówcami. wk***iło mnie, że mechanicy zamiast naprawić, popsuli. Lecz o totalnym braku profesjonalizmu świadczy fatk, iż pozostawili po sobie ślady.... Edytowane 3 Listopada 2013 przez Mateusz_P11_144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 No tu sie zgadzam diagnozy zawsze umnie takie same a dotego dokladaja lancuch rozzadu wszyscy najchetniej zaczeli by naprawe "wachacza"od wymiany lancucha byle kasy jak najwiecej wydoic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Osobom zainteresowanym chętnie podeśle adres i namiary na fachowców którzy tak naprawili mi auto. Bardzo prosze o podanie tego na forum. nie masz sie co bać a i inni beda wiedzieli gdzie urzeduja tacy magicy co specjalnie psuja żeby kaske wydoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 firma która przeprowadziła pseudo fachową naprawę to: Renault Rudnik w Wołominie http://renaultrudnik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 firma która przeprowadziła pseudo fachową naprawę to: Renault Rudnik w Wołominie http://renaultrudnik.pl/ Napisz i opisz wszystko dokładnie w tym dziale http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/22-warsztaty-gdzie-naprawiać/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek69 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 witam ja ze swoim nissanem jeździłem i jeżdżę od czasu do czasu (przeważnie sam lubię dłubać przy nim)i jeżdżę od czasu do czasu do mechanika na złotej 4 w wołominie http://dobrymechanik.net/mechanicy/wolomin/moto-artautoczesci-mechanika-pojazdowa-2.html jest to ucziwy (jak do tej pory )mechanik nie ma z nim problemów . mają sklep z częściami i warsztat w podwórku, takich rzeczy jak opisałeś nie ma , jak się umawiasz to zanim coś wymienią czy zrobią to jest najpierw info czy się zgadzasz. polecam , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi