DINO Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 trochę zdjęć na temat wielozaworu w zbiorniku, jak zrobić aby nam więcej wchodziło gazu i jak go prawidłowo podgiąć i zamontować, widać na pierwszych zdjęciach, że pręt pływaka jest prosty i taki sie dostaje po zakupie, jak gazmen nie podegnie pływaka to mamy duży zbiornik i mało gazu do jeżdżenia, na niektórych są opisy, należy pamiętać, że pływak nei pracuje równo w płaszczyźnie pionowej, jak ktoś ma jakieś pytania to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Napełniasz zbiornik gazu do pełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Dino musisz być aż w Koszalinie? Tak bym serwisował u Ciebie swoje LPG.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Napełniasz zbiornik gazu do pełna? tak, nic się nei stanie WZW ma też zawór bezpieczeństwa, który w razie czego popuści gaz ze zbiornika, ale tu bardziej chodzi o ustawienie WZW, dlatego, że jak nie podegniesz pływaka to okazuje się, że zamiast 80% wchodzi 60%, zbiornik rozmiarowo idzie w dół, a góra zostaje taka sama, kolejna sprawa jest taka, że w zależności jak wysoki mamy zbiornik taki kupujemy WZW, aby wybierał gaz z dna zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 ja u siebie przekręciłem całą butlę, wielozawór był na "10-tej" a ja go dałem na "11-tą" ...i nie dość że teraz wchodzi mniej to jeszcze jaja z centralką się zadziały, różnie pokazuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 ja u siebie przekręciłem całą butlę, wielozawór był na "10-tej" a ja go dałem na "11-tą" ...i nie dość że teraz wchodzi mniej to jeszcze jaja z centralką się zadziały, różnie pokazuje... toroidalna czy walec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Dino musisz być aż w Koszalinie? Tak bym serwisował u Ciebie swoje LPG.... Dokładnie. Wtedy przyjechał bym na przegląd i "wyregulowanie" zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 sprawa jest bardzo prosta i każdy sobie z tym poradzi, jak nei zapomnę, to zrobię zdjęcie z miarką, aby było wiadomo ile podgiąć pływak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Kolego czy ty na potrzeby poradnika rozwaliłeś butlę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 czegóż to się nie robi dla braci forumowej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 no tak ,,PS,,, Liścik doszedł i czeka na wolną chwilę Dzięki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 PS,,zobacz czy tam coś na haracz dla Donalda doszło ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 spoko zerknę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 toroidalna czy walec?? walec...walczyk właściwie ,45L ;przedtem wchodziło 27-28 litrów ...teraz 18-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 masz rysunek, dlaczego tak jest, jak coś nie jasne to pytaj, z grubsza, chodzi o to, że przekrzywiając butlę na 11 podniosłeś rurke do poboru gazu i dlatego nei wybiera do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 rozumiem...sobota, wieczór ręka już nie tak pewna ...ale rozumiem co miał na myśli artysta, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi