Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klamka drzwi nie działa (nie mozna otworzyć od środka)

jawala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie znalazłem podobnego tematu ale może ktoś wie o co chodzi - mianowicie wczoraj przestała działać klamka drzwi przednich pasażera, ta chromowana, od środka i teraz muszę elegancko otwierać żonie drzwi od zewnątrz, obchodząc samochód dookoła :-). Bardzo elegancko to wygląda ale wolałbym aby pasażer sam mógł opuścić kaszankę. Podejrzewam, że linka wypadła z klamki, bo wydaje mi się że usłyszałem jak coś wypadło w drzwiach ale jak zdjąć tapicerkę i co dokładnie zrobić ? Może ktoś już to naprawiał, wolę nie robić nic po omacku bo jeszcze coś urwę ze złości. Z góry dziękuję za pomoc.

a może poprostu przez przypadek włączyłeś blokadę ? na otwartych drzwiach jest taki mały przełącznik (góra- dół)

a może poprostu przez przypadek włączyłeś blokadę ? na otwartych drzwiach jest taki mały przełącznik (góra- dół)

Kolega pisze o przednich drzwiach (pasażera). Tam blokady nie ma.

• 1 rok później...

Witam,

To mój pierwszy post - i pytanie ponawiam - 

czy ktoś ma jakiś sposób na dobranie się do drzwi by tego nie urwać?

U mnie w przeciągu dwoch tygodni zepsuły się wewnętrzne klamki - najpierw ta od pasażera a pozniej od kierowcy.

Czy ktoś mógłby podesłać jakiś schemat jak się dobrać do tych drzwi by niczego nie urwać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...