Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z - 2005] Sprzęgło ucieka

vonBuBs
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W czasie normalnej i w miarę krótkiej jazdy nie zauważyłem problemu ale jak w piątek wracałem z Łodzi to w połowie drogi (chyba jak wjechałem na s8) pedał zaczął uciekać i nie odbijał do końca, tak na 1/2 (może 2/5). Zauważyłem też że po takim momencie jak sobie postał z godzinkę to miałem też trudności z wbiciem biegu.
Nastepnego dnia po podciągnięciu pedału reagował już normalnie. Wydaje mi się że problem pojawia się albo przy dłuższej jeździe albo przy mocniejszym katowaniu.
Ktoś coś wie co się dzieje?

• 2 tygodnie później...

Rozmawiałem z kilkoma osobami i w moim przypadku na 99% pada dwumas bo przy gaszeniu też hałasuje mam nadzieje że do maja starczy.

Bo uszkodzonego błotnika i tak nie pomaluje.  

W pierwszej kolejności wymienił bym płyn, jak to nie pomoże to pompka do wymiany...

Coobcio gdzieś pisałeś że w Poznaniu dobrze regenerują dwumasy możesz podesłać namiar. 

Edytowane przez jakub350

co ma piernik do wiatraka?

Chodzi pewnie tobie o błotnik.

Tak mi się wymsknelo bo pare dni temu pewna niewiasta nie widziała że jade i wyjechała mi pod koła z osiedla.

• 1 miesiąc temu...

jako że założyłem temat to powiem tak, że wymieniłem płyny hamulca i sprzęgła na DOT4.

Tego samego dnia troche go wkrecałem na obroty i sprzegło uciekło więc pomyślałem że nic to nie dało.

Ale kolejne dni już tego nie wykazały i problemu od tamtego czasu nie uświadczyłem.

Koszt niewielki bo 60zł zapłaciłem za całość.

u mnie tez ustao, tak o sie naprawilo...ale ze juz kupiłem pompe i wysprzeglik to wymienie i bede mial swiety spokój

Skrzynię biegów nieco bardziej słychać na wolnych obrotach oraz w środkowym zakresie obrotów delikatne wibracje czuć...

Pozatym większego dyskomfortu brak.

ja kupuje w usa ...za ori pompe i wysprzeglik zaplacilem ponad 700zl...wymiana mysle ze 150 zl pochlonie

wymienione, hula az milo. :)

• 2 tygodnie później...

ja kupuje w usa ...za ori pompe i wysprzeglik zaplacilem ponad 700zl...wymiana mysle ze 150 zl pochlonie

wymienione, hula az milo. :)

podaj proszę linka do sklepu :)

• 3 tygodnie później...

Hej hej odswiezam temat. Macie jakieś namiary na pompę sprzęgła? Hot Rider jak auto hula po wymianie? Nie zapada się pedał sprzęgła? Ile kosztuje sama pompa bez wysprzeglika i gdzie ja dostać?