mshtal Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Witam wszystkich klubowiczów/klubowiczki bardzo serdecznie. Od kilku miesięcy jestem (wraz z żnoną!) szczęśliwym posiadaczem Micry K12 1.2 + LPG (wersja Accenta) z 2006 roku. Jako nowy użytkownik niniejszego forum pragnę się przedstawić i przywitać Od wielu lat jestem miłośnikiem marki Peugeot (406, 407, 407 SW) oraz czynnym klubowiczem jednakże potrzeba była zakupić autko dla żony i stąd wybór padł na Micrę. Wczoraj po ulewnych opadach deszczu pod dywanikami z tyłu (zwłaszcza po prawej stronie ale też po lewej trochę i delikatnie z przodu pod nogami pasażera) pojawiła się znaczna ilość wody. Próbowałem przeszperać internet ale większość informacji dotyczy K11. Czy ktoś spotkał się z podobymi problemami i podpowie gdzie szukać winowajcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Hej . po pierwsze napisz czy woda pokazała się podczas jazdy w deszczu czy auto poprostu stało, sprawdz czy pod deską z przodu jest mokro. i wiem że to śmiesznie zabrzmi ale sprawdz uszczelki w tylnych drzwiach i czy drzwi i szyba były domknięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mshtal Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dziś była lepsza pogoda w Wawie więc troszkę "poniuchałem", wnioski: 1. od strony ściany grodziowej/podszybia raczej wykluczam, gdyż tam jest sucho 2. prawdopodobnie to gdzieś od tyłu pojazdu bo i w kufrze jest wilgotno i mam wrazenie że strumień szedł spod tylnej kanapy... 3. czy jest możliwe żeby to gdzieś rynienka od strany np. tylnej lampy prowadziła tę wodę do wnętrza? 4. drzwi i szyba były domknięte (wcale nie śmieszne pytanie!) 5. no właśnie najgorsze jest to że nie potrafię stwierdzić czy to woda ze spodu czy od góry... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Czyli nie można wykluczyć że było to podczas jazdy. Ja bym do tematu podszedł następująco z racji tego że nie wiadomo czy z dołu, czy z góry się woda wlała: 1. wysuszył dobrze środek 2. sprawdził wizualnie uszczelki w klapie i drzwiach I teraz najlepiej myjnia ręczna lub karcher i dawaj po aucie pod różnymi kontami, zobacz czy się woda pokaże. A jak będzie sucho to czekać na deszcz i jakaś krótka trasa i znowu macanie dywaników. Inaczej tego nie widzę niestety, a problem trzeba rozwiązać bo smród może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mshtal Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Tak zrobię jak pisze kolega gruby357, osobiście obstawiam że to od góry i raczej gdzieś z tyłu ale muszę to jeszcze sprawdzić, natomiast bardziej boje się rdzy w przyszłości niż smrodu... :/ Może ktoś miał podobne problemy to proszę o sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Często jak jest smród to rdza jest gratis Zerknij na to łączenie dachu z klapą, czy jak spływa z dachu pod klapę to czy ma swobodny odpływ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mshtal Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Moje dzisiejsze podejrzenia skłaniają mnie ku nieszczelności z tyłu, prawdopodobnie gdzieś od lamp. Autko miało delikatna "przygodę" z tyłu więc moim zdaniem jest to wielce prawdopodobne. Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 skoro tak, to szukaj. podziel się efektami, może kiedyś to się przyda potomnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mshtal Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Sądzę że po majówce będę mądrzejszy. Naturalnie szczegółowo opisze "dla potomnych".Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka Problem zażegnany dla potomnych: woda dostawała się od tylnych lamp! strumień odprowadzany z dachu, pod klapą bagażnika winien znaleźć się na ziemi pod autem a tymczasem fatalne uszczelki pod lampami nasiąkały i część tej wody trafiała prosto do kufra a później prościutko do kabiny, pod tylną kanapą i kończyła swój bieg pod dywanikami pasażerów Zastosowałem rozwiązanie typu MacGuver Wyrzuciłem oryginalne uszczelki i na rant lampy założyłem uszczelke montowaną w Scaniach do lamp Najważniejsze że jest skutecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.