DINO Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 daj zaślepkę na górę i będzie OK, Ważne jest też miejsce tankowania, wczoraj zmieniałem dryndziaża ti FFC prawie czyściutki ale tankuje na 1.2.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 nie trzeba było dałem troszkę silikonu i siada ok ,,, ale niestety spadki jak dzwon nawet z 1.4 na 0.9 ... i pętla tak że mycie reduktora i się zastanawiam nad membranami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 spalanko wyszło 13L/100km, auto w CL nie strojone tylko poleciane automatem w sterowniku (celowy test dla potomnych ) OL wystrojone z AFR-em w odbycie, hmmm czyli przy małej umiejetności jeżdżenia (młody ma prawko od miesiąca) i ciśnięciu na biegach dość wysoko to uwazam, że jest na OK poziomie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dawałeś młodemu Cisnąć nie ładnie .. A prawda taka że i tak będzie ciskać jak Tata nie patrzy ,,, To samo mój powiedział kiedyś (A lubi ciskać po gazie i sam nie raz podpuszcza ) .... Za starych czasów jak się rozpędzałem z nim " Gdzie się tak nauczyłeś zmieniać Biegi !!!??? " 13 Litrów to w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 młody już przejął auto muszę kontrolować tylko aby nie za bardzo zgolfił naklejkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Oj to mu luz na przepustnicy zrób ,,haha Ale mówiłeś że on z tych rozsądnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 nie no, rozsądny ale jakoś wysoko się auto kręci tak samo z siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 7500 prm .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 pojawił się CAI jeszcze części do wydechu leżą w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Danielu jaki jest stosunek wydanej kasy na przyrost mocy? Mówiłem kup mu V40 T4 Tak się to robi w turbolu Edytowane 5 Grudnia 2014 przez extradd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ale są ludzie co uważają że turbo w silniku to oszustwo a tu czysta moc SR20 .. Jedynie co mi się nie podoba to ten rudy co go tam masz na podłużnicy to wiadomo od aku jest .. ale tona nierdzewki i kolanek to faktycznie koszty dolotu spore A Dino podaj jaki masz odczyt z przepływki przy 5000 rpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Przecież wiecie, ze tu nie chodzi o kasę tylko o zabawę choć eni wyszło to aż tak drogo oczywiście dzięki @filtronowi miał być VVL ale chyba suszarka jednak wleci sami wiecie, że takie sprawy kosztują i są bezzwrotne, to poprostu taki styl życia jak podepnę kompa to sprawdzę co i jak się wyświetla Dowminik pewnie wiesz, ze dla mnie V40 ma jedną podstawową wadę, która go dyskwalifikuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dino a gdzie zrobili to twoje krwisto japońskie auto ,, tam gdzie Primerę p11.144 ? hahah Pamietaj ja mam zawieszenie mitsubishi carismy turbo też mitsu jak i skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 ojjj i tu się mylisz z tego co kojarzę VIN wskazuje Kraj Kwitnącej Wiśni a nie Angoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 No V40 T4 ma za dużo mocy i zawstydziłby syn ojca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dominik, syn tak samo jak ojciec słabo trawi marki nie związane z Krajem Kwitnącej Wiśni także Łoś nawet z zawieszeniem miśka nie robi na nim wrażenia Wiesz jak to jest, czym skorupka za młodu itd. no w grę wchodzą jeszcze amerykańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 A czy jego dziewucha jest made in japan? N/A ma mały potencjał ale za to wałki rozrządu świetnie nadają się do tuningu turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dino też tak myślałem Dopóki mnie Dominik nie zabrał na "ustawianie gazu" Sr20 jest fajny i nie do zabicia choć moja p11 przygarnięta od Bep"a miała nakręcone 303 Tys i to był jej koniec panewki poszły Dino warto też wziąść pod uwagę że moja p10 tka miała też turbo przed tym jak Coobcio z niej zrobił 172 KM N.a i tam wał poszedł o 0.5 mm a nawet panewki nie znaleźli SR20 DET ma natrysk oleju na denka tłoków tak jak VE a w zwykłym tego brak do tego chyba jest większa pompa olejowa . Ale jak chcesz działaś z suszarką to rób projekt z detem bo chętnie poznam tajniki no i taka rzeźba z IC też cie czeka jak Domin dał wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Wojtek, ale tu nie chodzi o to. przecież równie dobrze można kupic 1.8T VAG-a i go dłubać bo jest potencjał albo jakies inne ale to nei to samo co JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie nie no nie przesadzaj VAGA w życiu ,, Też kolegę zawstydziłem jak mu opowiedziałem jakie suniacze wychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Nie nie no nie przesadzaj VAGA w życiu ,, i tego się trzymajmy do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 nawet jakby darmo dawali ,,, Mi spasowała V40 stka bo to był kompromis auta kombi do pracy i na wyjazd i projekt do zabawy w jednym . Miałem kupić 200sx a ale strasznie to malutkie jest i praktycznie do zabawy tylko Myślałem nawet by sobie za granicy przywieść 240 sx a swapowanego na DEHa koleś chciał 5.5Tysiąca $ i to była dobra cena Ale z tego co wiem to to auto jeździło więcej bokiem niż normalnie .choć w sumie po to jest ... Myślisz coś konkretnie o suszarkach co i jak bo wsumie można porównać nasze silniki do SR20 bo pojemność podobna i konkretnie wiedział byś jakie Ci potrzeba wtryski turbo IC itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 suszara to na razie plan, niech młody się oswaja z prędkością i moca teraz pójdzie wydech i wałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 ja sie tam uczułem jeździć na 45 50 KM .potem po innych 150 KM i 200 Nm była bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 ja też, no ale czas zapitala, kiedys jeździło się rowerami albo autobusem na spoty a teraz każdy ma jakąś furkę, młody ostatnio pojechał na koszlaiński spot miłośników motoryzacji czy jakoś tak, no i sie okazało, że ja to dziadek już przy tych co przyjeżdżają ehh gdzie te rowery i autobusy, czas zapitala tez zaczynałem od malucha przetoczony zamach itd. no ale jednak to był tylk maluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi