Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak wymienić sworzeń górnego wahacza primera p 11 po lifcie ?

Pniaczek

Rekomendowane odpowiedzi

hmm a co dokładnie chcesz wymienić bo w p11 nie ma górnego sworznia jest za to sworzeń królewski zwrotnicy który to jest czescia integralna zwrotnicy a wymienia sie tylko lożyska a nad nim jest górny wachacz na tulejach wymienia sie go wcałosci bo samych tulei sie nie oplaca lub reanimuje puszka po piwie jak skrzypi :)

o to właśnie ten sworzeń królewski mam wybity, strzela przy mocnym skręcaniu i wczoraj byłem na ustawianiu zbieżności i pokazał mi to że jest wybite i ma straszny luz:( i nie wiem jak się do tego zabrać, czy sam dam radę, czy muszę to zlecić mechanikowi . 
Gdyby ktoś mi mógł napisać jak to rozebrać był bym wdzięczny.

z rozebraniem nie ma problemu odbijasz ten grzybek i pod spodem masz nakrętkę odkręcasz i całość powoli opadnie lub nie na dół  potem trzeba wygrzebać pozostałości po 2uch łożyskach to może być problem - koszt tych łożysk i uszczelniacza to ok 60 zł  i szukaj pod nazwą zestaw naprawczy zwrotnicy http://allegro.pl/listing/listing.php?order=pd&string=zestaw+naprawczy+zwrotnicy+primera+p11&bmatch=seng-v6-1-default-0718

Grzybka musisz znaleść rant na jego końcu i pod niego dać płaski wmiarę ostry śrubokręt i oklepać delikatnie w miarę do okoła i już .

A mimo że tam są łożyska kryte to daj smaru na pewno nie zaszkodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...