ceniakenzo Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Mam przekładnie od T2 ale ona jest wysunięta o jakieś 3cm w stronę kierownicy, tak że ci nie przypasuję do budy od jedynki. Ja będę miał lift budy 8cm tak że do mnie podpasuję i nie będę musiał przedłużać drążka kierowniczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 W przekładni od "jedynki" trzeba rozpiłować dwa otwory żeby do ramy od "dwójki" pasowały to prostsze niż dopasowywanie ramy do przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 warsztacik pierwsza klasa a drążki ładniejsze niż fabryczne.ja dopiero przyszłem z warsztatu zawias założony tył komplet i przód kończę.silnik się już świeci a i spreje się już kończą tak że koniec bliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 a ja jadę teraz z tylną zawiechą zaciski rozłożone na części pierwsze, wyczyszczone, pomalowane, smar wymieniony szczęki ręcznego tak samo + wyregulowane tylny most gotowy do montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) U mnie tak to wygląda na tą chwilę. Jutro stawiam na koła. :devil:Jeden grill i 0,7 litra. Ale przygotówka.... Trochę Ci się wpiąłem w temat. Edytowane 29 Marca 2015 przez gruby357 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 no proszę ale się dzieje w tym roku wszyscy zamiast cieszyć się życiem to walczą ze swoimi autami ale za to w majówkę pożyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 W przekładni od "jedynki" trzeba rozpiłować dwa otwory żeby do ramy od "dwójki" pasowały to prostsze niż dopasowywanie ramy do przekładni Tak też myślę zrobić. Najgorsze jest to, że będę musiał się wyrobić ze wszystkim w tydzień, bo więcej urlopu to mi szertyf nie da teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Jutro zakładam klocki hamulcowe bo te przyszły złe i jutro poprawka. Koła, walka z blacharką, ale już część zrobiona. I powoli środek składać, walizę pakować. Będę i zdążę. Nic nie omijamy Nie bierzemy jeńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 no widzę że trochę połatałeś te nadkola a tarcze to chyba przetoczyłeś, bo się świecą jak nie powiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 A ja dla włóczę się po lekarzach i zbieram siły ... i zamówienia dwie "jedynki" , "dwójka" i Vitara ... chyba przejdę na zawodostwo póki co zaczynam od odpoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Jak sie chwalimy to ja mam podłogę porobioną . Przy okazji warstwa filcu 22mm na podloge powędrowała. Niestety przez awarie telefonu stracilem wszystkie zdjęcia.. Edytowane 29 Marca 2015 przez Badger1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Powiedz jak z tym filcem, jest duża różnica ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Wg mnie rożnica jest na prawde zauważalna. Komfort jazdy się poprawił. Zauważyłem też, że dużo dźwięków dostaje sie przez ten otwor od lewarków, stąd tam dałem 2 warstwy gąbki wygłuszającej chyba 12mm i coś jeszcze tam dorzuce. Do pełni szczęścia musze jeszcze drzwi powygłuszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 no widzę że trochę połatałeś te nadkola a tarcze to chyba przetoczyłeś, bo się świecą jak nie powiem co Gościu tarcze kupiłem na alledrogo, z używki. Oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Tylny most zamontowany przespawane łapy (mocowania budy), mocowania zbiornika i wspawana rozpórka kielichów. przerobiona osłona zbiornika paliwa od T2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Michał, tak patrzę na ten hak i nie bardzo to widzę ... Buda "jedynki" o parę cm mniej zachodzi na ramę niż w "dwójce" mniej więcej na tylnej krawędzi tej belki poprzecznej, dlatego u Tomka wycinałem pasek wzdłuż ... bo oparła się na tej belce U ciebie nie będzie problemu bo założysz podkładki, ale hak będzie mimo wszystko wystawał o te parę cm więcej niż w "dwójce" ... taki niepotrzebny orczyk i kotwica na podjazdach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 faktycznie trzeba go trochę schować mimo padającego od dwóch dni śniegu udało nam się skręcić przednie zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Faktycznie biało tu u Ciebie .U mnie w pod smokiem tylko zimnno działaj, działaj, nie cały miesiąc został Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez dymion620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) aż ci współczuję ale laczki i te żółte dodatki bezcenne.jak coś będziesz jeszcze potrzebował to dzwoń Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez łysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 no to powoli bierzemy się za ,,budę" dolne mocowanie chłodnicy odcięte i obniżone górne obrócone silnik wstawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja swojego postawiłem dzisiaj na koła,teraz połatanie dziur bo nic więcej jeśli chodzi o blacharkę nie ma sensu robić. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez gruby357 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymion620 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 ładnie ładnie Darek po co łatać tak zrobisz nowe wkrótce. Miałem poszerzenie z tworzywa i tak porobilem dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Róbcie chłopaki, albowiem godzina majówki jest bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wyspawałem podłogę pod nogmi kierownika, prześwit mam taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 no i znowu kawał dobrej blachy i dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi