jacekp Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam serdecznie. Panowie mam takie pytanie ,czy można wymienić w x-trail -u 2.0, katalizator na katalizator od nissan almera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 jak średnica pasuje to powinno oblecieć, w końcu ludzie zakładają uniwersalne i też jeżdżą albo pozbyć się całkowicie i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ..no to zobaczymy jaki będzie efekt . a mam jeszcze takie pytanko. czy jeżeli pojawił mi sie kod błędu P 0420- SYSTEM KATALIZATORA -WYDAJNOSC PO NIŻEJ PROGU to oznacza że muszę wymienić tylko katalizator ,czy muszę podjąć inne kwestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Na początek go ostro pogonić na autostradzie moze problem zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 auto w gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 próbowałem już tego sposobu może nie na autostradzie ,prawie to sie skończyło mandatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 auto zagazowane?? podłączałeś auto pod scaner?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) auto było użytkowne rok na gazie od czerwca2013, w lutym przeszedł remont silnika -mówiąc ogólnie.na gazie nie jeżdzę tylko benzyna. instalacja jest zamontowana ale wyłączona -nie użytkowana .tzn po remoncie silnika jeżdze tylko na benzynie. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez jacekp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 -mówiąc ogólnie.na gazie nie jeżdzę tylko benzyna. instalacja jest zamontowana ale wyłączona -nie użytkowana .tzn po remoncie silnika jeżdze tylko na benzynie. a dlaczego?? przecież to auto jeździ na LPG bez problemu. Podłącz scaner i zobacz co pokaże LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 wkręcam sobie że to wszystko wina tego gazu ,przed nissanem mialem 4 japończyki na benzynie i nie miałem z nimi czterema tyle problemów co z x-trail-em .moja decyzja jest nie odwracalna ,jeżdze na benzynie ,ale skąd te problemy z katem i wogóle to nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 miałem trzy w tym dwa w gazie i żadnych problemów, ale to takie OT sprawdź jakie są korekty silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ....no dobrze ,a co z tym kodem błędów P 0420, bo taki posiadam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 chodzi o to, że ten kod moze być następstwem innych spraw a nie tylko zużytego KAT-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 dobrze,a proszę mi powiedzieć czy mimo że instalacja jest nieużytkowana poprostu jest wyłączona może dawać jakieś oznaki "życia"i wywalać błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 NIE NA czym polegał remont i jakie masz graty gazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 remont -pojęcie ogólne a było robione ,nowe panewki, wymiana tulei dystansowych na wale ,głowica-planowanie, uszczelki , pierścienie .a w skład instalacji wchodzi- REDUKTOR-SHARK 1500 ,UKŁAD STERUJĄCY -STAG 300-4 , LISTWA WTRYSKOWA -BARACUDA ...na instalacji jeżdziło mi sie super ,oszczędnie ,wtryski pracowały ciszej niż benzynowe ,,mechanik nawet twierdził ze byla bardzo dobrze założona , a wiadomo jak coś sie stanie to wiadomo czyja wina .... mimo że tak nie jest to i tak człowiek tak myśli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 zestaw OK nie wiem dlaczego miałby nie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 instalacja działa super, ale ja sam podjąłem decyzje ze na gazie jeżdzić nie będe .instalacja jest na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Panowie przed chwilą dzwonił mechanik ,okazało sie że uszkodzony jest katalizator.Mam pytanko czy może jest jakaś firma która zajmuje się regeneracją katalizatorów ,wydaje mi się że gdzieś wyczytałem to w poście .chyba że jest osoba ktora ma katalizator na sprzedaż za nie duże pieniądze . Panowie ja jest wśród was osoba która ma założony emulator sondy lambda ,jakie jest spalanie ,czy faktycznie głośniej chodzi .proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 chodzi o tulejkę na II sondzie?? nie słyszałem aby były z tym problemy znany patent na P0420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 tak .zdecydowałem że nie opłaca sie kupic używanego kata.gdyż nie wiadomo co kupie .więc konsultcja z mechanikiem i klamka zapadła -EMULATOR SONDY . JAKI może być całkowity koszt takiej zabawki-czy można wiedzieć czy faktycznie jest spadek ,i falowanie mocy silnika ,głośniej chodzi ,i jakie spalanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 jakieś 10-15zł do kupienia na alegro TU masz opis i jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Dino. W linku do którego odesłałeś w sprawie tulejki jest pdf z konkretnymi wymoarami tulejki. Orientujesz się czy ta sama bedzie odpowiednia do mojego silnika? mam ten sam problem tylko z ta róznica ze na benzynie nie wywala błedu a na lpg tak. Mechanik zaproponował takie rozwiązanie tylko zaznaczył ze nie kazda tuleja musi zdac egzamin ( rozmiar a raczej długość) więc nie jest powiedziane ze na pierwszym podejściu się zakonczy. Jesli ten wymiar który przekazuje michal17781 byłby odpowiedni dla mojego silnika jestem w domu. Mam jeszcze pytanie czy taka operacja załatwia sprawę tylko na jakiś czas czy zamyka temat? pytałem speców od wydechów o opcje wybebeszenia kata itp ale ci polecani w mojej okolicy nie podejmą się tego twierdząc ze po chwili problem pwróci na sondach. Nowy kat to wydatek ponad 2 tys wiec odpada, używka to loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 mam ten sam problem tylko z ta róznica ze na benzynie nie wywala błedu a na lpg tak. wyreguluj gaz tulejka jest uniwersalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi