Maciekterran Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Akurat mam auto na kanale na zawieszeniu i zauważyłem dzwina rzecz dotyczaca hamulców... Rok temu założyłem oryginalne klocki trw nowe, przejechałem 1500km a juz są dosc cienkie.. Wy co ile zmieniacie klocki z przodu.. Rozumiem ze to ciężkie auto ale bez przesady... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Możliwe, ze masz przyrdzewiale tłoczki w zaciskach i "trzymały" zamiast "odpuszczać" i stąd to zuzycie Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Badger1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Na podniesionym aucie lekko się kreci tarczami.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Może też to być wina zapieczonych prowadnic w jarzmie, ale jak się lekko kręci to też pewnie odpadają. A jeszcze pytanie, ABS masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 jeśli to wina prowadnic to będzie widać dużą różnicę w zużyciu klocków wewn. i zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 A może jakieś podrabiane trafiłeś. W zeszłym roku celnicy zatrzymali kontenery klocków hamulcowych wykonanych z krowiego łajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Oby dwa klocki są tak samo cienkie... Prowadnice czyszczone i wymieniane były jak robiłem klocki.. Abs mam w aucie w opcji (niby) zresztą idzie kabel do zwrotnicy.. ale jak hamuje to go nie ma ogólnie ode dałem auto po wymianie polibudzie amorow przód końcówek sworzni łączników, jest o niebo lepiej ale nadal czuje luz na kierownicy...sprawdzane nawet były łożyska ale niby były dokrecone.. Jeszcze została zbieżność do ustawienia Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Odebrałem * Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Możliwe, ze cos z pompa ABS nie tak i podczas jazdy "puszcza" na hamulce i dlatego tak sie szybko zuzywaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ogólnie hamulce to porażka w tym aucie. Hamulec twardy ale hamowanie cienkie, ciekawe jak z siła hamowania.. Niedługo jadę na przegląd wiec się wszystko wyjaśni.. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Wiec prawdopodobne, ze pompa ABS na wykończeniu bedzie. Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Badger1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 A tarcze w jakim stanie? Jak "chropowate" to klocki szybciej znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) a nie czasem serwo ? szukać używki czy regeneracja ? zakładam że silnik nie wpływał na inne serwo/ pompe abs czy w nissanie też takie cuda się zdarzają ? ale co to ma do szybkiego kończenia się klocków ? tarcze nawet rantów zardzewiałych nie mają zbytnio aaaa, gdzie dostane odbojnik przedniego GÓRNEGO wahacza, taki mały okrągły ? bo z jednej strony go nie mam :/ Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Maciekterran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Jeśli klocki są nierówno zużyte to wina jarzma (zabrudzone prowadnice). Tu jednak są jednakowe, więc nie to. Przy zapieczonych tłoczkach jest efekt twardnienia hamulca przy drugim naciśnięciu. Stawiam na badziewne klocki i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) tak tylko wtrącę: TRW robi dobre klocki lecz maja mały feler są bardzo miękkie i szybciej sie ścierają jak sprawdzisz resztę i wszystko będzie ok to spróbuj innej firmy..a propo odboju pod górny wahacz pasuje z żuka po małej modyfikacji Edytowane 21 Czerwca 2015 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi