Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Imobilajzer

Gość sylwek9876

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sylwek9876

Witam wszystkich, przes ostatnie dni mam problem z imobilajzerem. Mianowicie co jakiś czas zapala się kontrolka imo, i nie mogę go odpalić. Czy można całkowicie odłończyć imobilajzer albo inaczej rozwiązać ten problem, moje auto to Primera p11 lift 1.8, z góry dziękuje za pomoc.

błąd IMMO na wszystkich kluczykach ?

jeśli dla wszystkich to wyjścia są dwa:

1/ uszkodzona pętla - 

a. wymień pętle

b. załóż By-PASS na IMMO - to wyłączy całkowicie IMMO

c. wyłącz całkowicie IMMO przez program serwisowy z użyciem odpowiedniego kabla 

2/ uszkodzone kluczyki:

a. zakoduj kluczyki jeszcze raz

b. załóż By-PASS na IMMO - to wyłączy całkowicie IMMO

c. wyłącz całkowicie IMMO przez program serwisowy z użyciem odpowiedniego kabla 

a jeśli tylko jeden kluczyk działa to zakoduj go jaszcze raz lub zrób pkt 1b lub 1c

• 2 tygodnie później...

Witam,

Mam podobny problem w starszej micrze K11 96r.

Po odpaleniu nie gaśnie CHECK i auto gaśnie po 2 sekundach a kontrolka "CHECK" zaczyna migać w szybkim tempie.

Próbowałem na noc odpiąć aku, jednak jest to samo.

Wcześniej przez ok m-c problem powtarzał się, jednak za drugim razem auto odpalało - teraz stanęło na dobre.

To pewnie problem z immo, można jakoś odpiąć go prosty sposób? Stoje autem "w polu". Proszę o pomoc.

P.S

Ktoś mi doradził, aby wymontować komputer i tam najłatwiej jest odpiąć immo, czy ten trop jest dobry?

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Cześć miałem to samo 2razy za pierwszym razem rozblokowal się kluczyk (podobno) za 2razem wymieniłem któryś przekaźnik (ze szrotu)

i od tamtej pory cisza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...