Gość Roberto62 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam Forumowiczów, najbardziej aktualna wersja fabrycznej nawigacji do T31 jest dostępna na płytkach i kończy się na 2013 roku. Usłyszałem u dealera, że nie ma bardziej aktualnych danych, co powoduje, że nawigacja staje się często bezużyteczna. Czy możecie doradzić jak można najbardziej uaktualnić nawigację fabryczną w T31 (2008). Pozdrawiam i dziękuję za wskazówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Mam ten sam problem i mapę z 2009 tak więc byłbym zadowolony nawet z tej z 2013. Dodatkowo chciałbym spolonizować navi może ktoś pomoże? Koniec końców zamówiłem oryginalną płytę xanavi 2012-2013, może nie jest najnowsza ale domniemam, że będzie dość dobra, a w razie co pozostaje komórka. Obdzwoniłem niemal wszystkie znalezione w necie firmy i nikt nie podjął się spolszczenia menu i nawigacji oraz wgrania aktualnych map. Ponoć w modelu obsługującym DVD ze standardowym panelem nie ma możliwości niczego zmienić. Rzekomo zmiana navi wiązałaby się ze zmianą wzmacniacza i być może dalszymi kłopotami więc uznałem tą operację za nie wartą zachodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Widziałem na olx ze jest Xanavi 2014 - 2015 Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Nie sądzę bo zadałem pytanie sprzedającemu (temu samemu) na allegro z jakiego roku są mapy i odpowiedzi nie otrzymałem.Co więcej nie ma takowych map na ebay-u, a na polskich aukcjach to jedyny oferujący takowy rocznik. Ponadto ktoś z forumowiczów pytał już u dealera i otrzymał odpowiedź że najświeższe na DVD są te z 2012/2013. Ponadto oryginalne mapy mają na płycie wypaloną datę (lata aktualizacji mapy). Jedyna odpowiedź jaką otrzymałem od innego sprzedającego najnowsze mapy jest taka, że Francja jest z 2014, Europa z 2013, a Polska z 2012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.