13E7 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Jak w temacie przy hamowaniu czuć bicie i jeśli delikatnie hamuje to okropnie się to tłucze. Auto stało 3 tygodnie ale to chyba nie jest przyczyną. Ma ktoś jakieś pomysły? Wcześniej było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 TARCZA SIE ODWARSTWIŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Jeśli mocno naciśnę na pedał to prawie tego nie czuć. A od czego mogła by się odwarstwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) z korozi posprawdzaj z którego koła to czuć Edytowane 23 Czerwca 2015 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Wydaje mi się że lewy przód. Najgorzej bo muszę jutro tym autem 230 km przejechać...rano rozbiórkę zrobię i obadam czy coś widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 może sie wytre ale lepiej sprawdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Na bank mam wybity sworzeń wahacza po obu stronach ale to chyba nie może być powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Na bank od zastania. Lewy zacisk moze akurat mniej puścił i wiecej tlenków się tam osadziło. W Passacie tak miewałem ciągle. Rozcierało się zawsze po trasie. Daj znać czy żyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dojechałem ale dalej się tłucze...jutro wymieniam cały zawias z przodu na żółte poli, zobaczymy czy pomoże. Ma ktoś jakieś pomysły co to jeszcze może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jakieś 5 miesiecy temu miałem dokładnie to samo (po zimie). Przy delikatnym hamowaniu trzepało calym autem i kierownicą, a przy mocnym prawie nic. Przyczyna : przednie hamulce/tarcze Naprawa : przetoczenie tarcz (o ile jest jeszcze co przetaczac [moje miały niecaly rok wiec bez problemu]) lub nowe + nowe klocki i jak reką odioł i po problemie. Czysto teoretycznie: wystarczy ze bedziesz miał rozgrzane mocno hamulce/tarcze i wjedziesz w wode i masz po tarczach badz do przetoczenia (kolega tak załatwił tarcze po 3 tygodniach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Masz nawiercane albo nacinane tarcze? Ktoś mi ostatnio mówił, że mu poszła rysa na takim nacięciu i musiał wymieniać tarcze. Sprawdź jeszcze to przed toczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) Mam nacinane i nawiercane. Najgorsze jest to że nie ma czasu tego robić bo muszę zaproszenia na wesele rozwozić a wyjeżdżam do UK w niedzielę i chyba kolejne 2 tygodnie będzie stał... Edit : Okazało się że to wybity sworzeń w dolnym wahaczu był powodem tego szukania/bicia przy hamowaniu Edytowane 16 Września 2015 przez 13E7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi