Gość Blanciorq Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam posiadam almere wyzej wymienioną sprawa dotyczy szarpania podczas rozpedzania sie oraz po odpaleniu(silnik zimny) falowanie na obrotach (czasami nawet potrafi zgasnąć) rowniez pojawiaja sie strzały w kolektor błędy ktore pokazało P0301 oraz P0172. podmienialem juz wiele rzeczy od czujnikow po nastawnik faz rozrzadu lecz to nic nie pomaga wyprzedzam pytanie: samochod jest rowniez na gaz ale w momencie usuwania usterki jest odpiety tak ze nie biore pod uwage instalacji lpg. przebieg samochodu to 135tys km Czytałem wiele postow ale zaden mi nie pomogl wiec zakladam nowy z gory dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zamiast wymieniać "na siłę" poszczególne czujniki, zacznij od sprawdzenia podstawowych rzeczy takich jak: zapłon, układ paliwowy, filtry. Następnie warto by zdiagnozować poszczególne czujniki a także sprawdzić ich obwody. Najlepiej podejrzeć jaki sygnał generują i wtedy będzie jasne czy nadają się do wymiany czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Jak dla mnie początek łańcucha. Proponuje wycieczke i sprawdzenie czy obrotomierz płyniie działa w zakresie 1000-45000. Jeśli są skoki to początki łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomkallo Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Tak z ciekawości. Jak to dokładnie jest ze wskazaniami obrotomierza i sprawą łancucha ? PS: No i jeszcze dodając zimne luty atakujące cała deske. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.