Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] 1.9dci - Kiedy wymiana rozrządu?

johny25

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po ilu kilometrach wymienia się rozrząd w Nissanie Primerze p12. Tu na stronie jest informacje że od 120 tyś km to znaczy że pierwszy raz po 120 tyś km czy tylko za pierwszym razem a później co 60 - 80 tyś km.??

http://www.motodiesel.pl/samochody/auta-osobowe/1082-nissan-primera-p12-19-dci-120km.html

pewnie co 120kkm a reszta zależy od użytych materiałów, :D ja teraz zmieniałem prawie przy 200kkm :D i było OK no i poszedł pasek ORI czyli znowu nie mam się za bardzo co martwić :D 

Kolega DINO słusznie napisał Ci, że pierwsza wymiana po 120 a kolejna w zależności od użytego materiału. Są takie co wytrzymują dłużej (wzmacniane) a są takie które trzeba wymieniać częściej. Różnią się jakością i ceną ma się rozumieć. Wobec czego Twoje stwierdzenie, że po 120 tyś. stoi pod znakiem zapytania... Jakiego użyjesz paska ....?

Ostatnia opcja jak pasek skrzypi zaraz po uruchomieniu to nalezy go juz wymienic na pewno (skrzypienie pochodzi z mikropekniec paska).

Ostatnia opcja jak pasek skrzypi zaraz po uruchomieniu to nalezy go juz wymienic na pewno (skrzypienie pochodzi z mikropekniec paska).

A to z reguły oznacza że pasek jest zleżały, pomimo  że nowy kupiliśmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...