johny25 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam Po ilu kilometrach wymienia się rozrząd w Nissanie Primerze p12. Tu na stronie jest informacje że od 120 tyś km to znaczy że pierwszy raz po 120 tyś km czy tylko za pierwszym razem a później co 60 - 80 tyś km.?? http://www.motodiesel.pl/samochody/auta-osobowe/1082-nissan-primera-p12-19-dci-120km.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 pewnie co 120kkm a reszta zależy od użytych materiałów, ja teraz zmieniałem prawie przy 200kkm i było OK no i poszedł pasek ORI czyli znowu nie mam się za bardzo co martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny25 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Rozrząd co 120 tyś km lub co 5 lat właśnie się dowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Kolega DINO słusznie napisał Ci, że pierwsza wymiana po 120 a kolejna w zależności od użytego materiału. Są takie co wytrzymują dłużej (wzmacniane) a są takie które trzeba wymieniać częściej. Różnią się jakością i ceną ma się rozumieć. Wobec czego Twoje stwierdzenie, że po 120 tyś. stoi pod znakiem zapytania... Jakiego użyjesz paska ....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ostatnia opcja jak pasek skrzypi zaraz po uruchomieniu to nalezy go juz wymienic na pewno (skrzypienie pochodzi z mikropekniec paska). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ostatnia opcja jak pasek skrzypi zaraz po uruchomieniu to nalezy go juz wymienic na pewno (skrzypienie pochodzi z mikropekniec paska). A to z reguły oznacza że pasek jest zleżały, pomimo że nowy kupiliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Wymienia się po 100 tys km (continental) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 az sie zerwie ? Na powaznie 120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.