Pessos Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dzisiaj w moim Nissanie zauważyłem podczas jazdy że mam otwartą klapkę od wlewu paliwa. Zatrzymałem się i próbowałem ją zamknąć jednak nie da się, wygląda na to że bolec który od tyłu powinien zatrzaskiwać klapkę jest cały czas schowany (tak jak podczas naciśnięcia wajchy do otwierania klapki). Czy ktoś spotkał się wcześniej z takim przypadkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dzisiaj w moim Nissanie zauważyłem podczas jazdy że mam otwartą klapkę od wlewu paliwa. Zatrzymałem się i próbowałem ją zamknąć jednak nie da się, wygląda na to że bolec który od tyłu powinien zatrzaskiwać klapkę jest cały czas schowany (tak jak podczas naciśnięcia wajchy do otwierania klapki). Czy ktoś spotkał się wcześniej z takim przypadkiem? musisz obadać linkę i cięgno wewnątrz auta, mogła się linka zapiec/zablokować albo rozpaździerzyć i gdzieś nie odbija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pessos Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Do zamknięcia, problem rozwiązany. Kołnierz w którym jest bolec odblokowujący klapę wypadł z swojego miejsca. Przepraszam że zaśmiecam takimi pierdołami ale to moje pierwsze auto i mam niezbyt dużą wiedzę w mechanice samochodowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dobrze ,że napisałeś co było przyczyną "awarii" i że udało Ci się naprawić ją samodzielnie . Powodzenia w dalszej eksploatacji Primki Wedle życzenia - zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.