salieri93 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Witam Temat zapewne poruszany wielokrotnie ale nie udało mi sie znaleźć odpowiedzi na to pytanie Gdzie w primerze p12 1.8 benzyna 2003r. znajduje sie fitr paliwa? Moj problem polega na tym ze po zrobieniu ok 100/150km silnik zaczyna pracować nierówno, zaczyna szarpać, możliwe ze przestaje chodzić na wszystkie cylindry. Auto samo sie naprawia po kilku kilometrach lub postoju. Pozdrawiam i licze ze ktoś juz zna ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misieg Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Temat poruszany kilkukrotnie. Też zastanawiałem się nad tym ustrojstwem. Jedni mówią, że nie ma, drudzy że jest wbudowany w pompe paliwa. Bardziej skłaniam się ku drugiemu. Natomiast ostatnio na jednej ze stron z częściami wyskoczyła mi opcja zamówienia takiego filtra. Trochę mnie to zmieszało i napisałem mail do tego sklepu, ale odpowiedzi do tej pory nie otrzymałem, a filtr z oferty zniknął. Jakby coś było z paliwem to muliłby cały czas. Sprawdź przepustnicę i silnik krokowy. Diagnostyka cewek też może coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salieri93 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Powiem Ci ,że ja miesiąc po zakupie zająłem się wymianą olejów i filtrów i taki filtr paliwa kupiłem, ale do tej pory nie wiem gdzie mam go sobie wsadzić.... cewkę wymieniałem miesiąc temu i przez chwile było dobrze, możliwe że to one sprawiają problem ,ale ciężko mi to sprawdzić jak dzieje sie to tylko w dłuższych trasach Auto podpiąłem pod komputer i pokazał mi bład P 1614 .Wie ktoś może czego on dotyczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Pali się check? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salieri93 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 świeci sie kontrolka od silnika i wyskakuje informacja, dodam w załączniku zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 z tego co czytam i gdzies na forum tez ten temat widzialem to filtr paliwa jest w nadkolu ale z ktorej strony to juz nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trollass Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Wie ktos moze gdzie znajduje sie filtr paliwa w p12 2005 r?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 w zbironiku??? z pompą?? a jak nei to nie daleko zbornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trollass Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dziekuje za odpowiedz bede musiał poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Powiem Ci ,że ja miesiąc po zakupie zająłem się wymianą olejów i filtrów i taki filtr paliwa kupiłem, ale do tej pory nie wiem gdzie mam go sobie wsadzić.... cewkę wymieniałem miesiąc temu i przez chwile było dobrze, możliwe że to one sprawiają problem ,ale ciężko mi to sprawdzić jak dzieje sie to tylko w dłuższych trasach Auto podpiąłem pod komputer i pokazał mi bład P 1614 .Wie ktoś może czego on dotyczy? błąd 1614 to: uwalony lub rozprogramowany kluczyk uwalone immo uwalone EMU ja obstawiałbym kluczyk, zobacz jak auto zachowuje się na zapasowym - jeśli dalej błąd pojawi się to trzeba szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam. Odświeżę temat aby nie zakładać nowego. Jest czy nie ma tego filtra paliwa? mam silnik 2.0 16V benzyna WP12 kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 U mnie jest sitko na pompie .silnik 1.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dziękuję za odpowiedź. Czy próbowałeś je wyczyścić? Jak to ew. zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie próbowałem.Mechanik czyścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) Pytanie z innej beczki: podobno pompę paliwa programuje się osobno, tak jak regulację pracy silnika. Że trzeba wgrać nowe parametry, jak się wgrywa mapy paliwowe... Slyszał ktoś o tym? Edytowane 1 Października 2017 przez seitedo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi