rafik73_note Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Od kilku dni zauważyłem drżenie szyby drzwi kierowcy, kiedy jest odsunięta. Da się to poprawić? Bo trochę irytuje. Drgania są głośne i brzmią jak terkotanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sala Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Z tego co pamiętam to ten problem jest wpisany w dziale TTTM. U mnie też hałasuje ale nie chyba nie drga - tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Jak dotknę szyby to przestaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Miałem kiedyś podobny problem w fordzie o ile pamiętam. Szyba jest luźna w swej prowadnicy, drgania pojazdu przenoszą się na nią stąd ten efekt. Kombinowałem i najlepszym sposobem okazał się pasek cienkiego filcu podłożony wzdłuż obu prowadnic. Możesz podłożyć po jednej stronie a możesz szerszy pasek wcisnąć w prowadnicę tak by był po obu stronach szyby. Ważne by szybę opuścić na sam dół i podłożyć, wcisnąć, także pod nią. Wówczas nie będzie się zwijać przy otwieraniu i zamykaniu. Nie musiałem stosować żadnego podklejania, trzymało się bez problemu. Materiał jakiego użyjesz musi być filcowaty, taki by nawet po nasiąknięciu wodą nie przylegał do szyby, nie stawiał oporów i nie zwijał się (gąbka odpada). To domowy, czysto garażowy sposób, ale pomaga i drganie szyby ustępuje bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Qrcze, nie ma jakiegoś manuala, jak bezpiecznie boczek zdjąć? Nie wiem, gdzie są zatrzaski a nie chciałbym czegoś połamać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Nie połamiesz.musisz wyjąć sterowanie szybami z podłokietnika,jest na zatrzasku.Wykręć śrubkę która jest w kieszonce drzwi,podważ najlepiej płaskim cienkim plastikiem(krętakiem też można ,ale trzeba uważać aby nie porysować drzwi) boczki od dołu,są na zatrzaskach.Jest ciepło więc powinny wyskakiwać a nie urywać się.Jak już odepniesz kilka od dołu,to będziesz w domu Dalej już z górki,będziesz widział co i jak robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Ok, dzięki. A swoją drogą przydałoby się trochę pdf z manualami i przeróbkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Ok, dzięki. A swoją drogą przydałoby się trochę pdf z manualami i przeróbkami. Wszystko przed Tobą kolego, masz szansę sporządzić dokumentacje foto. a może jeszcze jakiś opis dodasz, będzie wypas. W załączeniu daje Ci plik z manualna gdzie na stronie 20 masz pismem obrazkowym pokazane jak to się rozbiera. A co do obaw że się połamie to spoko, jeśli będziesz robił to z wyczuciem na pewno nic się nie stanie. Powodzenia.. EI WYPOSARZ. WEWN. & ZEWN..PDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Serdeczne dzięki, reportaż rozważę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.