Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Drgania szyby kierowcy

rafik73_note

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni zauważyłem drżenie szyby drzwi kierowcy, kiedy jest odsunięta. Da się to poprawić? Bo trochę irytuje.

Drgania są głośne i brzmią jak terkotanie.

Miałem kiedyś podobny problem w fordzie o ile pamiętam.  Szyba jest luźna w swej prowadnicy, drgania pojazdu przenoszą się na nią stąd ten efekt. Kombinowałem i najlepszym sposobem okazał się pasek cienkiego filcu  podłożony wzdłuż obu prowadnic. Możesz podłożyć po jednej stronie a możesz szerszy pasek wcisnąć w prowadnicę tak by był po obu stronach szyby. Ważne by szybę opuścić na sam dół i podłożyć, wcisnąć, także pod nią. Wówczas nie będzie się zwijać przy otwieraniu i zamykaniu. Nie musiałem stosować żadnego podklejania, trzymało się bez problemu. Materiał jakiego użyjesz musi być filcowaty, taki by nawet po nasiąknięciu wodą nie przylegał do szyby, nie stawiał oporów i nie zwijał się (gąbka odpada). To domowy, czysto garażowy sposób, ale pomaga i drganie szyby ustępuje bez problemu. 

Qrcze, nie ma jakiegoś manuala, jak bezpiecznie boczek zdjąć? Nie wiem, gdzie są zatrzaski a nie chciałbym czegoś połamać

Nie połamiesz.musisz wyjąć sterowanie szybami z podłokietnika,jest na zatrzasku.Wykręć śrubkę która jest w kieszonce drzwi,podważ najlepiej płaskim cienkim plastikiem(krętakiem też można ,ale trzeba uważać aby nie porysować drzwi) boczki od dołu,są na zatrzaskach.Jest ciepło więc powinny wyskakiwać a nie urywać się.Jak już odepniesz kilka od dołu,to będziesz w domu :D Dalej już z górki,będziesz widział co i jak robić.

Ok, dzięki. A swoją drogą przydałoby się trochę pdf z manualami i przeróbkami. 

Ok, dzięki. A swoją drogą przydałoby się trochę pdf z manualami i przeróbkami. 

Wszystko przed Tobą kolego, masz szansę sporządzić dokumentacje foto. a może jeszcze jakiś opis dodasz, będzie wypas. W załączeniu daje Ci plik z manualna gdzie na stronie 20 masz pismem obrazkowym pokazane jak to się rozbiera. A co do obaw że się połamie to spoko, jeśli będziesz robił to z wyczuciem na pewno nic się nie stanie. Powodzenia..   :)

EI WYPOSARZ. WEWN. & ZEWN..PDF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...