gbks1985 Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Witam. Od pewnego czasu interesuje się tematem chiptuningu poprzez tzw Power box. Pytanie moje jest nastepujace: Czy nie jest to inwazyjny zabieg dla mojej niuni, czy nie zrobię jej tym krzywdy? Ponoć po wypiecu takiego boxa auto wraca do ustawien fabrycznych. Na ile jest to bezpieczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie ma chipboxa do tego silnika, można próbować przeprogramować komputer - ale też jest to problematyczny temat, do tego wymiana pamięci, lutowanie podstawek w ecu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gbks1985 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 niema chipboxa do tego silnika, można próbować przeprogramować komputer ale też jest to problematyczny temat, do tego wymiana pamięci, lutowanie podstawek w ecu.. A jezeli chodzi o sportowy filtr powietrza, czytałem ze dodaje troche mocy. Nie mowie tu o stożku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 chcesz wydać 2stówy żeby poprawiło Ci się samopoczucie od sportowej wkładki? lepiej egr odłącz / zaślep, może wymień pasek rozrządu ( jak jest wyciągnięty to kiepsko pali i mocy mniej też ma ), dołóż intercooler, podkręć turbo na 0,9-1bar i na koniec zostaje wymiana końcówek wtryskiwaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.