Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Poduszka powietrzna pasażera - jak wyłączyć

KyoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moglibyście mnie nakierować na to co potrzebuję aby samemu wyłączać i włączać poduszkę powietrzną pasażera? Opcja wstawienia fotelika ( wiem wiem...) dla 6letniej córki była by w niektórych wypadkach logistycznych zbawienna. Smutna jazda w korkach po mieście, bez szaleństw, ale i tak - poduszka nie jest zalecana dla takich maluchów i chciałbym to robić w pełni bezpiecznie jak mnie jakiś typek najedzie od tyłu.

Jedyne co wiem, to że podobno nie ma przełącznika jak w innych typowych autach tylko trzeba samemu dobrać się do komputera?

Czyli rozumiem, że:

- odpięcie wtyczki od fotela ( dysponujesz jakimś foto, da się to zrobić źle? upewniam się :D) powoduje, że poduszka się nie odpali ale da błąd

- ten błąd kasuje jak na filmiku, ale w sumie z tym błędem tez mogę jeździć

Jak chce znów, żeby działała to podpinam kabelek po prostu ?

Jestem w UK teraz więc nie mam jak foto pstryknąć ale nie da się tego zrobić źle ;) idzie kostka pod fotelem i jak odepniesz ją to zapali się air bag i wtedy wszyskie poduszki są off. Potem jak już nie jeździ dziecko z Tobą wpinasz kostkę i kasujesz błąd procedurą jak na filmiku

Ok ale wszystkie dotyczące tylko tego fotela? moja będzie działała ok ?

Generalnie wielkie dzięki za wskazanie rozwiązania:)

da sie to tak zrobic zeby pasażer byl wylaczony a reszta poduszek dziala i zeby lampka sie nie swiecila na zegarach.

Owszem, dobry elektryk i da się to ogarnąć :) na ten czas co ja potrzebuje wyłączyć air bag to kostka jest idealna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...