jino1 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam. Zonie pojawil sie stuk, drganie na kierownicy podczas jazdy. Jestem poza domem i ciezko mi to zdiagnozowac. Note 1.6 ma maly przebieg ok 52000 . ostatni przeglad e Aso e kwietn. Kolega sugeruje polos bo jest maly luz. Czy macie jakieś pomysly? Drgania pojawily nagle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Skoro przebieg jast mały a drgania pojawiły sie nagle i występują także na biegu jałowym w pierwszej kolejności sprawdź poduszki silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Podepne sie: Mnie wpada w wibracje gdy stoi na wzniesieniu -poduchy? Mechanik stwierdził,że to diesel i one tak mają - zmienić mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Wszystko zależy od tego jakie to drgania. Diesel drga sam w sobie, w skrajnym ustawieniu pojazdu gdy silnik nie opiera się a wisi na poduchach drgania mogą byś odczuwalne bardziej. jeśli to dzieje się jedynie przy ustawieniu pod kątem dał bym spokój i poobserwował przez jakiś czas. A mechanik taki co najpierw daje pod rozważenie jakąś kwestię jest dobrym mechanikiem, należało by się zastanowić nad zmianą takiego który zaczął by od zmiany poduch a potem dopiero podjął rozważania czy było to zasadne czy nie gdyby drgania nadal będą występowały pomimo zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Podpinam się pod temat drgań. Zauważyłem ostatnio, że przy prędkości ok. 100 km/h samochód wchodzi w drgania. Drgania odczuwalne są na całym pojeździe. Przy spokojnej jeździe 80 km/h nic nie wyczuwam. Czy ktoś z forumowiczów miał może podobne objawy? Podejrzewam dwie przyczyny, opony lub przeguby? Opony mam dopiero rok. Chyba, że nierówno się zużywają? Najprędzej będzie to od zawieszenia( drążki lub przeguby). Pytam z ciekawości bo bez wizyty u mechanika się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Wyważ opony ponownie, może zgubiłeś jakiś odważnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Wyważ opony ponownie, może zgubiłeś jakiś odważnik? Zacznę od opon. Jeżdżę na całorocznych nokianach. Może po roku coś z nich wypadło i trzeba wyważyć ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Tym bardziej, gdybyś zmieniał opony sezonowo - miałbyś co pół roku serwis i wyważenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Po wizycie w wulkanizacji szok. Nie spodziewałem się takiej diagnozy. Wszystkie koła nie miały wagi a jedno biło niesamowicie. Chłopcy wyważyli, napompowali. Wydaje mi się, że autko nie to samo. Ale, żeby po roku jazdy takie efekty? Chyba, że w serwisie oponiarskim przy wymianie opon coś nie tego zrobili? Na razie ok. Można pomykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi