Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Wahacz

Maciek90

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy almer. Czy do almery da się kupić wahacz jakieś firmy który wytrzyma dłużej niż 5 tyś km? Zaczne od poczatku, na szarpakach wyszło że sworzeń jest do wymiany, stwierdziłem że nie ma sensu bawić się w sam sworzeń i postanowiłem zakupić wahacz. Zakupiłem wahacz SRL zamontowałem, pojechałem na zbieżność,wszystko gra. Po 5 tyś km przy energicznym skręcie w prawo dobiegał huk, pojechałem na szarpaki, nic nie znaleźli, zdecydowałem się wymienić łożyska mc phersona co i tak nie przyniosło skutku. Pojechałem znowu na szarpaki, znowu nic nawet amory sprawdził, zacząłem sam szukać i odkryłem że sworzeń lata w wahaczu, nie kombinowałem i kupiłem następny wahacz firmy AJS i tak samo zbieżność itp, przejechałem 1tys km i powtórka z rozrywki. Czy ja tylko tak trafiłem? 

A kiedy montowałes sworzeń do zwrotnicy, a później dokręcałeś nakretki, którymi dokręcony jest wahacz do podwozia, robiłeś to na obciążonym własnym ciężarem samochodzie?

Z pewnością nie. Na SRL za 150zl przejechałem bez problemów 30000km i pewnie nadal jeździ.

Gość mirekg9

Z wypowiedzi wnioskujemy że robiłeś to sam....

Wniosek jeden...../jak koledzy wspomnieli/ jeśli wymieniasz sworzeń lub cały wahacz/a nie posiadasz kanału/, to musisz mieć drugi lewarek. 

Po zamontowaniu nowych elementów, drugim lewarkiem podnosisz wahacz /praktycznie do maxa -aż nie zacznie się podnosić samochód/ wtedy dokręcasz wszystkie śruby na max.

Polecam producenta 555 lub Yamato.

• 2 tygodnie później...

Niestety ale was zmartwie,posiadam kanał i wszystko było dokręcane po opuszczeniu auta....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...