arturocki Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam, czy ktoś się orientuje może jakie jest maksymalne obciążenie relingów dachowych w P11 kombi 2001? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Widziałem kiedyś taką nyskę po dachowaniu, szyby były całe, wiec obciążenie ok.1500kg Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Z tego co pamiętam to w kombi P11 ma wyjątkowo więcej niż większość aut, bo 100 kg oficjalnej ładowności. A większość aut mniej - 75kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturocki Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Z tego co pamiętam to w kombi P11 ma wyjątkowo więcej niż większość aut, bo 100 kg oficjalnej ładowności. A większość aut mniej - 75kg. ...byłoby pięknie, tylko czy na pewno? ...gdzie mógłbym to sprawdzić? ...zamierzam wpakować na dach dwa rowery (ok 35 kg), box dachowy (ok. 50 kg) i w drogę - 1300 km w jedną stronę - mam nadzieję, że wydoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 A co masz napisane w instrukcji? Już dawno byś sprawdził. Dodam, że w qashqaiu w instrukcji jest napisane 75kg. Ty chcesz dać ok. 85 kg - te 10kg nie zrobi raczej żadnej różnicy. Prędzej bym sie obawiał, że same bagażniki nie wytrzymają - znaczy ich mocowanie do belek - szczególnie przy wyższych prędkościach niż zalecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturocki Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 ...znalazłem do 100 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Możesz podać źródło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Może to : http://club-nissan.by/cmf/index.php?topic=52.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturocki Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 ...nie do końca po prostu się mocno zmobilizowałem za radą kolegi Karminadel i jeszcze raz kartka po kartce przewertowałem instrukcję obsługi samochodu ...napisane jak byk: "Konstrukcja relingów pozwala na ich obciążenie ładunkiem o masie do 100 kg" ...rozdział, strona: 2-34. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Fakt - jest Stoi pismem jak byk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi