Dareq Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam. Jak w temacie. Moze ktoś napisac krok po kroku jak to zrobic i gdzie znajdują sie zaczepy. Chodzi mi o ten plastik ze środkowymi nawiewami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Nie rozbierałem ale może te rysunki Ci pomogą Edytowane 15 Lipca 2015 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Właśnie te rysunki znalazłem ale zaczepów tam nie widać wiec jeszcze poczekam. Moze ktoś demontował radio to bedzie wiedzial bo z moimi zdolnościami to cos połamie:) dzieki za checi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Teraz już chyba widać wszystkie zaczepy Znalezione na Allegro Edytowane 15 Lipca 2015 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Mam nadzieję, że jeszcze nie za późno Więc tak. Demontaż należy zacząć od tego plastiku, który zasłania climatronic (ten z gniazdem 12v), gdyż te panele są ze sobą zaczepione! 1. Delikatnie, czymś płaskim podważyć po bokach, najlepiej od dołu, do góry - jak na zdjęciach. Prawa dolna, lewa dolna, później prawa górna, lewa górna. Z czuciem, ale w miarę stanowczo. Ja to robię płaskim śrubokrętem (ale to wymaga wprawy ), albo takim specjalnym narzędziem z zestawu Panel jest na czterech metalowych "kołkach". Tak wygląda panel po demontażu Następnie górny panel delikatnie odczepiamy łapiąc z dołu jak na zdjęciu Ciągniemy do siebie, czyli do tyłu pojazdu i lekko w górę (ale tylko lekko). Odpinamy złącze od świateł awaryjnych (trochę prześwietlone zdjęcie) Cała procedura trwa może minutę Edytowane 16 Lipca 2015 przez Michalmiko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Super. Dzieki wielkie za pomoc. Dzis rozbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Daj znać, jak poszło Wymieniasz radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Mogę Twój opis umieścić w dziale ZTS? Aby łatwo było go znaleźć i mógł służyć innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Właśnie miałem taki pomysł, żeby zrobić tutorial Oczywiście, że możesz jeżeli tylko jest to w miarę dobrze opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Super! DziękujeMy p.s. Jeśli chcesz coś dodać, zmienić w opisie - to działaj Jutro go przerzucę .... eee znaczy dzisiaj, tylko póóóźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Zmieniłem tylko początek, na bezosobowy Jak będę znowu demontował środkową konsolę, to zrobię zdjęcia aparatem, bo mój telefon jak robi dobre zdjęcia przy dobrym oświetleniu, to przy słabszym wychodzą jak te powyżej (Xperia Z2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi