Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

diagnostyka przed instalacja LPG

Tyrionus

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam Nissana Almere 1.4, 75KM z 1998r

samochod na liczniku ma juz 250kkm, a przy 200kkm mial juz robione lozyska w skrzyni

przymierzam sie do zainstalowana LPG - i chcialbym sie dowiedziec jakie badania diagnostyczne zalecanie wykonac w samochodzie aby wiedziec mniejwiecej czy warto do tego samochodu wkladac LPG bo moze sie pozniej okazac ze po 20kkm samochod bedzie wymagal jakiegos grubego remontu...

myslalem np. o pomiarze stopnia sprezania w silniku ale czy to cokolwiek o jego stanie powie?

Jak silnik jest suchy,ciśnienie sprężania jest ok, blacharka zdrowa to czemu nie ? Ważne aby instalacja była dobrze dobrana i wystrojona. Pozostaje tylko kwestia czy za 20kkm będziesz jeszcze chciał jezdzić starą n15 ;).

podłącz scaner sprawdź korekty silnika, można sprawdzić też ciśnienie jak wszytko jest OK to zakładać, teraz puściłem AVENSISA z przebiegiem 210kkm i jedzie bez problemu a stać się coś zawsze może ale nie koniecznie przez gaz

ten samochod mam od 2011 roku i jak kupowalem to mial 179kkm - teraz jak mowie ma 250kkm - i raczej przez te 70kkm to nic takiego sie nie dzialo na co moglbym mocno narzekac...

http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/36185  - tutaj sa moje statystyki - raczej nie widzialem innej N15 z tak niskim zuzyciem paliwa - fakt ze jezdze raczej w trasach i nie szarzuje...

no wlasnie blacharka zostawia troche do zyczenia - purchle na nadkolach... ale to nie zalezy mi na tym zeby to bylo ladnie zrobione i w kolorze nadwozia bo jak mowie tego samochodu sprzedawac nie bede - bede cisnal blacharza zeby dobrze zabezpieczyl ale po najnizszej linii oporu...

Dino - "korekty silnika" ? chodzi o to czy ktos nie poszperal w dawkowaniu paliwa zeby "polepszyc" prace silnika?

1998 r. i tylko purchle na nadkolach? 70kkm zaliczone i nic szczególnie awaryjnego się nie wydarzyło?

Pozazdrościć......robić..... i śmigać......

a reszta - jak Dino pisze.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...