Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kasowanie błędu po wymianie sondy

Ave Tino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, 

chciałbym się dowiedzieć czy po wymianie sondy lambdy (przed katalizatorem) kontrolka check engine powinna sama zniknąć czy trzeba ją usunąć a może jest jakiś sposób na zresetowanie komputera żeby nie płacić za diagnostykę? 

Jeśli wszystko jest w porządku to chyba po około 30 uruchomieniach silnika powinna sama zgasnąć.

Jeśli wszystko jest w porządku to chyba po około 30 uruchomieniach silnika powinna sama zgasnąć.

ok dzięki 

Niestety błąd nie zniknął :/

• 1 miesiąc temu...

błąd nie zniknął po tak długim czasie wiec pojade na diagnostyke 

błąd usunięty wszystko jest ok 

błąd nie zniknął po tak długim czasie wiec pojade na diagnostyke 

błąd usunięty wszystko jest ok 

Przyznam iż długo to trwało, aby uzyskać jakąś wiadomość od Ciebie.

Ale każda odpowiedź i info jest wiele warte dla innych.

Napisałeś iż "błąd usunięty" - rozumie że przez komputer, ale jaka była przyczyna?, czy błąd ponownie się pojawia? a może coś najpierw poprawiałeś-naprawiałeś?

Wszelkie detale i dalsze informacje są dla nas wszystkich źródłem wiedzy. 

Więc jeśli możesz i chcesz, to napisz-opisz.

Masz Tinkę, więc wiem że ją polubiłeś i lubisz. Jeśli nie stawiałeś swojej Tinki do konkursu fotograficznego, to serdecznie zapraszam na stronkę http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/100788-nissan-wrze%C5%9Bnia-2015-g%C5%82osowanie/ i oddania głosu nie na mnie-- lecz na "rodzinną-turystyczną Tinkę"

Przyznam iż długo to trwało, aby uzyskać jakąś wiadomość od Ciebie.

Ale każda odpowiedź i info jest wiele warte dla innych.

Napisałeś iż "błąd usunięty" - rozumie że przez komputer, ale jaka była przyczyna?, czy błąd ponownie się pojawia? a może coś najpierw poprawiałeś-naprawiałeś?

Wszelkie detale i dalsze informacje są dla nas wszystkich źródłem wiedzy. 

Więc jeśli możesz i chcesz, to napisz-opisz.

Masz Tinkę, więc wiem że ją polubiłeś i lubisz. Jeśli nie stawiałeś swojej Tinki do konkursu fotograficznego, to serdecznie zapraszam na stronkę http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/100788-nissan-wrze%C5%9Bnia-2015-g%C5%82osowanie/ i oddania głosu nie na mnie-- lecz na "rodzinną-turystyczną Tinkę"

wymieniłem sondę, podłączyłem pod komputer usunąłem błąd przepalonej grzałki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...